Modem nie znajduje sieci? Pilne
Moderator: Moderatorzy
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Modem nie znajduje sieci? Pilne
Witam mam bardzo poważny problem otóż mam modem huawei e169 i od pewnego czasu dziwnie się zachowywał zwalniał internet (HSDPA przez kilka godzin nawet w nocy bardzo wolne a kilka godzin nawet w szczycie szybkie) natomiast teraz już nic się nie da robić na tym modemie nie łapie żadnej sieci (ani 3g ani 2g) nie loguje się po prostu niczego nie wykrywa. Pomóżcie co to może być może mi się modem zepsuł?
- marianosum
- Stały użytkownik forum
Re: Modem nie znajduje sieci? Pilne
Mialem taki numer z huawei e160 wgralem mu nowsze firmware i problem sie skonczyl moze pomoze sprobuj i napisz jaki efekt.
zajrzyj na stronę www.polskilotos.pl
- Blazej
Ok ale jak to mam zrobić i czy przez to nie stracę gwarancji?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Firmware do E169 pobierzesz stąd (link za 3gsterowniki.neostrada.pl). Po pobraniu podłącz modem bez karty SIM w środku do komputera i uruchom program aktualizacyjny. Zaczekaj, aż skończy pracować i pozwoli Ci się wyłączyć, a następnie odłącz modem i włóż z powrotem kartę SIM. 
Aktualizując firmware nie stracisz gwarancji chyba, że odłączysz modem nie w tym momencie, co trzeba (np. w środku flashowania) i nie będzie się go dało z powrotem "postawić".

Aktualizując firmware nie stracisz gwarancji chyba, że odłączysz modem nie w tym momencie, co trzeba (np. w środku flashowania) i nie będzie się go dało z powrotem "postawić".
- Blazej
Ale ten link nie działa tzn. nie da się poprać wyskakuje erroe.kszaq pisze:Firmware do E169 pobierzesz stąd
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Możliwe, że plus coś RS blokuje bo link jest ok. Odezwij się na PW do mnie.
- Blazej
Wie ktoś może czy jak oddam modem do naprawy (gwarancja) to dostanę modem zastępczy na czas naprawy?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na 99% nie. Ja nie dostalem.
- krix
- Stały użytkownik forum
Sam mam e169 miałem podobny problem, nie znajdował sieci. Pobrałem program jakiegoś szwedzkiego operatora gdzie można było ustawić ręczny tryb wyboru sieci. Ustawiłem na polish i na plus, i łapał sygnał "PL06". Co do prędkości- też to przerabiałem jednak przerzuciłem się z Play Online na TopNetInfo i wszystko działa jak należy