Witam !
Mam problem z siecią WiFi. Otóż w domu A jest livebox TP, podłączony on jest bezpośrednio do internetu, komputer w domu A łączy się przez WiFi. Otóż w moim domu B, jest zasięg sieci WiFi liveboxa, (sprawdzane, na laptopie, sieć łączyła się bez problemów). Odległość od domów wynosi ok 30-40 m. Z właścicielem domu A uzgodniłem, że będę się łączył przez sieć WiFi, zakupiłem kartę sieciową (polecaną) firmy EDIMAX EW-7318USg (USB). Podczas prób połączenia, wyskakuje mi błąd, że nie można się połączyć z siecią, chociaż w "Dostępnych sieciach bezprzewodowych" pokazane jest nazwa sieci, i jakość sygnału określana na 3 kreski. Przy próbie połączenia wyskakuje błąd, że nie można się połączyć. Proszę o pomoc.
P.S. Przepraszam jeśli taki temat, był. Jeśli ktoś wie jak to naprawić, proszę o pomoc, albo dokładny opis konfiguracji.
Pozdrawiam !
Livebox na 2 domy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Livebox na 2 domy
W LiveBoxie trzeba nacisnąć przycisk "reg" w chwili jak się łączysz żeby zarejestrować MAC Twojej karty co umożliwi połączenie i należy pamiętać o szyfrowaniu.Kitten pisze:Podczas prób połączenia, wyskakuje mi błąd,
Nie pomagam na PW!