Ja uzywam Modem SIEMENS ES75 EDGE.

Prosze o szybka pomoc

Moderator: Moderatorzy
Jeszcze nie spotkałem się na kartach ERY, żeby nie można było wyłączyć żądania kodu PIN.Wyborowy pisze:znalazlem, ze w kartach sim blueconnect nie mozna wylonczyc pinu. Jak wkoncu z tym jest i jak go wylonczyc??
Tak jest jak piszesz, ale to rozwiązanie podobno nawet za pierwszym razem nie chce działać (pod windowsami)etranger pisze:Przy wstawieniu podawania PINu w komendach AT jest o tyle lipa ze przy zerwaniu polaczenia i ponownej probie nawiazania go system bedzie probowal wprowadzic pin do juz wlaczonego modemu,co oczywiscie zakonczy sie bledem typu xyz-nieznany.
Ja też jestem tego samego zdania. Lecz często na forum ludzi piszą że im się to nie udaje....etranger pisze:Przychylam sie wiec do opini Vipera ze najprosciej i najmniej skomplikowanie to po prostu wylaczyc zadanie PIN.[...]wiem ze na kazdym typie sim programowanych przez specow z ery ISTNIEJE mozliwosc wylaczenia zadania kodu pin.
...To może dlatego im się nie udajeetranger pisze:A jak to zrobic? Na pewno nie na fonie typu nokia 3210 bo tam po prostu nie ma takiej opcji.
Kod: Zaznacz cały
AT+CPIN=xxxx
Kod: Zaznacz cały
AT+CGDCONT=1,"IP","erainternet"
Skoro działa to pod Linuxem, to musi jakoś zadziałać pod WindowsemVipera pisze: Problem pojawia się przy próbie "wzbogacenia" go o ciąg wymieniony na początku.
Musi być jakieś rozwiązanie!
CR -znak końca linii, akceptowany przez większość modemów.etranger pisze:<cr> wyglada mi na jedna z komend html ale pewien nie jestem bo juz daaawno nie zajmowalem sie tymtutaj moze ktos inny sie wypowie.
Właśnie z tą myślą o to zapytałem.Vipera pisze:Skoro PIN i APN trzeba w Windzie wprowadzić w jednej li ni, a wprowadzenie '\r' wywołuje błąd, to może zastosować właśnie <cr> ?