Witam
Mojej siostrze skradziono telefon (kiedyś pisałem w pewnym temacie). Nic sobie <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie robiła, bo telefon niebył jej potrzebny. Teraz jednak go potrzebuje, i pojawia się mały problem, a mianowicie:
- W erze proponują jej abonament za 40 zł, w tym 120 minut do wszystkim + hmmm... beznadziejne telefony za "1 zł"?
- w Playu oferują za 45 zł jest 150 minut do wszystkich (po przeniesieniu numeru) + dość nowoczesne telefonu za "1 zł"
I teraz można byłoby powiedzieć, że Play wymiata i bez problemu przechodzić, ale:
- w połowie września Era ma urodziny - może coś ciekawego zaoferuje?
- do końca sierpnia ma wystartować Mobyland i może pokazać pazur (ale może zostać przejęty przez Aero2 i wystartuje o wiele później).
I co Wy byście zaproponowali? Przejść do Playa, zostać w Erze, czy też kupić jakiś prosty telefon (np. LG KP100 za 99 zł) i czekać?
Przejść do Playa, zostać w Erze, a może czekać?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Przejść do Playa, zostać w Erze, a może czekać?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez szyman12, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Przejść do Playa, zostać w Erze, a może czekać?
Ona dużo dzwoni czy do Niej dużo dzwonią z różnych sieci? Należy pamiętać że rozmowy do Play po darmowych minutach (abonamentowych) i z prepaidów są znacznie droższe niż do Ery/Plusa/Orangeszyman12 pisze:Przejść do Playa,
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Jak miała w Erze to różnie. Nie raz ktoś dzwonił do niej, a niekiedy ona do niego. Trudno powiedzieć jak będzie, szczególnie, ze teraz moja siostra skończyła studia i szuka pracy, i niewiadomo jak to będzieOna dużo dzwoni czy do Niej dużo dzwonią z różnych sieci?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mobyland został przejęty jakiś czas temu przez Aero2. Nie sądzę, aby w najbliższym czasie mieli zaproponować coś ciekawego, co najwyżej będzie to oferta z zaporowymi cenami (jak w CenterNecie). I zasięg też będzie nie najlepszy, bo na chwilę obecną nie mają oficjalnie podpisanej umowy z żadnym z pozostałych operatorów na roaming krajowy.szyman12 pisze:do końca sierpnia ma wystartować Mobyland i może pokazać pazur (ale może zostać przejęty przez Aero2 i wystartuje o wiele później).
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez kszaq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Może i racjaMobyland został przejęty jakiś czas temu przez Aero2. Nie sądzę, aby w najbliższym czasie mieli zaproponować coś ciekawego, co najwyżej będzie to oferta z zaporowymi cenam
Z tego co wiem to za Aero2 stoi Cyfrowy Polsat, który ma MVNO (z możliwością rozbudowy na roaming krajowy) na zasięgu Ery.I zasięg też będzie nie najlepszy, bo na chwilę obecną nie mają oficjalnie podpisanej umowy z żadnym z pozostałych operatorów na roaming krajowy.
A jak myślicie - czekać na urodziny Ery (ale z tego co widzę to najczęściej dają pakiety min. na stacjonarne + Era) czy przejść do Playa (a z tego co słyszałem to w niedługim czasie ceny telefonów mają drastycznie wzrosnąć

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez szyman12, łącznie zmieniany 1 raz.