jaka karta do laptopa??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jaka karta do laptopa??
witam,
posiadam laptopa Acer Aspire 1362LMi o parametrach:
AMD Sempron 2800+
NVIDIA GeForce FX Go 5200, 64MB
512MB DDR RAM
802.11 b/g wireless LAN
Kupilem niedawno karte gprs SonyEricsson gc75 i mialem z nia same problemy, ciagle zawieszala mi komputer, czasami nawet przy wyszukiwaniu sieci, zmuszony bylem ja sprzedac. Zalezy mi na karcie, ktora bedzie bezporoblemowa, co polecacie?
Z gory dzieki za odpowiedz,
AMD Sempron 2800+
512MB DDR RAM
802.11 b/g wireless LAN
Kupilem niedawno karte gprs SonyEricsson gc75 i mialem z nia same problemy, ciagle zawieszala mi komputer, czasami nawet przy wyszukiwaniu sieci, zmuszony bylem ja sprzedac. Zalezy mi na karcie, ktora bedzie bezporoblemowa, co polecacie?
-
Re: jaka karta do laptopa??
HP nx6125 i rowniez karta option globetrotter combo edge i blue connect .Wszystko stabilne i dziala szybko. Polecam.
-
- Użytkownik forum
SonyEricsson nie gwarantuje dobrej współpracy z Komputerami (laptopami) opartymi o procesory AMD.mero pisze:witam,
AMD Sempron 2800+
512MB DDR RAM
802.11 b/g wireless LAN
Może to jest problemem.
-
Nie może a na pewno są jakieś problemy ,bo jak ostatnio kupowałem sonyericsson gc89 pracownik salonu pytał się jaki procesor mam zamontowany w laptopie . Gdy wyjaśniłem mu ,że w IBM ThinkPad R50e jest Intel Celeron to zapewnił że na 100% nie będę miał problemów z modemem nie to co posiadacze laptopów na procku AMD.SonyEricsson nie gwarantuje dobrej współpracy z Komputerami (laptopami) opartymi o procesory AMD.
Może to jest problemem.
Nie pytałem się o szczegóły ale coś w tym jest bo znajoma bluźni na zrywanie połączenia a ma laptopa z prockiem AMD.
POZDRAWIAM:

-
mam laptopa hp z prockiem AMD Athlon XP-M i kartę GC75 i nawet razu mi się nie zawiesiła. Wczęśniej korzystałem z nokii 6100 i zrywanie połączenia było bardzo czeste.
Najlepiej sprawdzic metodą prób i błedów
Najlepiej sprawdzic metodą prób i błedów
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Toshiba Satellite M40-294 + Merlin U740 chodzi mi jak na razie bez zastrzeżeń.
Niestety nie jestem w stanie sprawdzić UMTS'a (jeszcze nie mam zasięgu), ale ogólnie wszystko stabilne.
Jedyny minus karty to jej cena poza promocją
Ale to ma byc inwestycja w nadciągającego UMTS'a
Niestety nie jestem w stanie sprawdzić UMTS'a (jeszcze nie mam zasięgu), ale ogólnie wszystko stabilne.
Jedyny minus karty to jej cena poza promocją

Ale to ma byc inwestycja w nadciągającego UMTS'a

"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

Oby tylko wiedzieć jak to naprawić