Huawei 156G [Play] i problem ze sterownikami
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Huawei 156G [Play] i problem ze sterownikami
Witam.
Borykam się z pewnym problemem.
Mianowicie całkiem niedawno podpisałem umowę z Play. Umowa mnie satysfakcjonuje. W Mławie stabilny sygnał, transfer 115-120KB/s. Spoko.
Tylko... co jakiś czas po uruchomieniu komputera [nie zawsze, co trzecie, czwarte uruchomienie] modem nie zostaje znaleziony. Wtedy w menadżerze urządzeń co prawda w grupie modemy widnieje modem Huawei, ale w zakładce Kontroler USB pojawia się Urządzenie kompozytowe USB z wykrzyknikiem.
Widzę że problem jest w kompatybilności sterowników z Win7. Na Vista i XP tych problemów nie było..
Proszę o pomoc użytkowników Win7 którzy mieli ten problem i sobie z nim poradzili.
Oraz innych którzy wiedza jak sobie z nim poradzić.
Pozdrawiam.
Borykam się z pewnym problemem.
Mianowicie całkiem niedawno podpisałem umowę z Play. Umowa mnie satysfakcjonuje. W Mławie stabilny sygnał, transfer 115-120KB/s. Spoko.
Tylko... co jakiś czas po uruchomieniu komputera [nie zawsze, co trzecie, czwarte uruchomienie] modem nie zostaje znaleziony. Wtedy w menadżerze urządzeń co prawda w grupie modemy widnieje modem Huawei, ale w zakładce Kontroler USB pojawia się Urządzenie kompozytowe USB z wykrzyknikiem.
Widzę że problem jest w kompatybilności sterowników z Win7. Na Vista i XP tych problemów nie było..
Proszę o pomoc użytkowników Win7 którzy mieli ten problem i sobie z nim poradzili.
Oraz innych którzy wiedza jak sobie z nim poradzić.
Pozdrawiam.
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei 156G [Play] i problem ze sterownikami
Mialem to samo na Windows7 z E160.
Musisz poczekac na Dashboard od Huawei dla Windows7 lub wrocic do Visty albo XP.
Jeszcze jedna mozliwosc to instalacja Linux'a lub zakup Mac'a.
Musisz poczekac na Dashboard od Huawei dla Windows7 lub wrocic do Visty albo XP.
Jeszcze jedna mozliwosc to instalacja Linux'a lub zakup Mac'a.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Użytkownik forum
Ok. A wiadomo kiedy Huawei zaoferuje wsparcie dla win 7?
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie nie wiadomo.
Niektorzy producenci juz oferuja sterowniki i oprogramowanie dla Windows7, najlepszym przykladem na to jest Sierra Wireless.
Mysle, ze Huawei wyda jakas odmieniona wersje Dashboard po wydaniu Windows7, ale moze bedzie to troche wczesniej.
Niektorzy producenci juz oferuja sterowniki i oprogramowanie dla Windows7, najlepszym przykladem na to jest Sierra Wireless.
Mysle, ze Huawei wyda jakas odmieniona wersje Dashboard po wydaniu Windows7, ale moze bedzie to troche wczesniej.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
- songohou
- Użytkownik forum
Mam podobny problem i tyczy się on nie tyle samych sterowników co lipnego kontrolera USB na płycie głównej (na poprzedniej płycie nie miałem takich problemów). Problem częściowo rozwiązuje wyłączenie opcji (w biosie) "Legancy USB", dodatkowo i do klawiatury i do myszy, które w oryginale miały złącze USB dodałem przejsciówkę na PS2 (oryginalnie z tymi przejsciówkami jest problem więc kupiłem w Biedronce 2 myszy po 12 zeta z przejściówkami), w biosie wyłączamy wtedy jeszcze suport dla Keybord USB i dla myszy USB. Napisz jaką masz płytę główną.
-
- Użytkownik forum
Ja mam MSI NEO2-FIR.
Kontrolery mam raczej ok...
Kontrolery mam raczej ok...
- Anioł2422
- Początkujący użytkownik forum
Obecnie Play oferuje sterowniki na stronie: http://web.playmobile.pl/pl/internet/pr ... index.html , które można bez problemu pobrać.
To załatwi problem!
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-12-15, 10:11 ]
Poprawa linka na klikanego.
To załatwi problem!
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-12-15, 10:11 ]
Poprawa linka na klikanego.
Ostatnio zmieniony 2009-12-15, 10:12 przez Anioł2422, łącznie zmieniany 1 raz.
MAY THE FORCE BE WITH YOU!