Jakiś czas temu zamówiłem sobie usługe e-faktura w Play Online, myślę sobie będzie mi potrzeba to sobie potem wydrukuję. No i własnie postanowiłem sobie pobrać te moje e-faktury i wydrukować niestety nie jest to takie proste. E-faktury wystawiane są w postaci plików XML, wszystko pięknie tylko do pliku nie są załączane pliki ze schematem wyglądu tej faktury. Dokładnie to wygląda tak że w pliku XML jest informacja:
Kod: Zaznacz cały
<einvoice xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="p4iv.xsd">
Zgłosiłem to na ichni helpdesk no i dostałem najpierw odpowiedź:
Uprzejmie informujemy, iż w celu uzyskania możliwości podglądu i wydrukowania e-faktury niezbędny jest program obsługujący pliki w formacie .xml*.
Uprzejmie informujemy, że fakturę elektroniczną można otworzyć przy użyciu notatnika lub dowolnej przeglądarki internetowej. Nadmieniamy przy tym, że faktura elektroniczna nie ma wyglądu dokumentu w formacie PDF. W związku z tym nie ma możliwości jej wydrukowania.
Jednak bezproblemowo bedzie mozna rozliczyc takie faktury z urzedem skarbowym.No i teraz mam problem bo nie bardzo będę mógł te faktury rozliczyć w rozliczeniu rocznym (odpisać od podatku)
W zwiazku z powyzszym juz mi ta wizualizacja nie jest tak potrzebna

A może Wy macie jakiś sposób na podgląd tych faktur?