Sferia CDMA dziwne dziwnosci

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Morgon93
Początkujący użytkownik forum

Sferia CDMA dziwne dziwnosci

Post autor: Morgon93 »

Jestem starym uzytkownikem sferii okolo 10 miesiecy i sprawa wygląda tak. sferia wrzucila w tym miesiacu starym uzytkownikom limity po przekroczeniu limitu strony ładują sie koszmarnie wolono ale jest jedna dzinwa żecz od 0.00 do 9.00 az nie wbije 9.01 net dziala optymalnie a ping w wow-ie przed 9.01 na najbardziej zatloczomych lokacjiach (sw ogri itp) jest zadziwiająco niski np okolo 200 graczy w mieście (co sie niekiedy zdarza) wynosi 100-200 ms do puki nie wbije 9.01 a tak (w stolicach na priwach bo na globcu w miastach i na bg dostaje dc) ping dochodzi nawet do 60tys ms. Istnieje jakis sposob by net dziala tak samo przez 24h? dzwonilem w tej sprawie do sferii ale oni sie wykręcają tym że po 9.00 zaczyna przybywać uzytkownikow co obciąża nadajnik czy cos takiego co jest klamstwem bo równo z zegarkiem 9.01 ping szaleje a net zaczyna dzialać wolniej

Kolejna dziwota w grach strategicznych jak warcraft 3 dawn of war 40k o każdej poże dnia cos takiego jak laag nie istnieje wszystko dziala plynnie nawet przy największych wojskach i przy największych starciach.
Czy jest jakiś dobry net do gier słyszałem że wimax jest dobry ale byłem w salonie neti i facetka powiedziała mi że i tu zonk jest po kablu :szok:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Sferia CDMA dziwne dziwnosci

Post autor: ja.michal »

Morgon93, z tego co wiem to jest różne organicznie w różnych porach.

Nawet zobacz.
http://sferia.pl/74,7,transfer_giga.html
http://sferia.pl/74,6,transfer_mega.html
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Sferia CDMA dziwne dziwnosci

Post autor: krystianb »

Morgon93 pisze:o każdej poże dnia cos takiego jak laag nie istnieje wszystko dziala plynnie nawet przy największych wojskach i przy największych starciach.
Widać tamtą gre zalicza do programów p2p a reszte gier nie (korzystają z innych portów)
Czy jest jakiś dobry net do gier słyszałem że wimax
Z wimaxem jest taki problem, że nie ma go wszędzie, a ilość klientów podpiętych do każdej bazy jest ograniczona. Wimax jak wynika z tytułu działu ma też era (nie mylić z blueconnect) i chyba pare mniejszych firm. Może też się zdarzyć, ze w Twojej okolicy działa jakiś lokalny dostawca netu po wifi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ