przerywanie polaczenia

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomek220191
Stały użytkownik forum

przerywanie polaczenia

Post autor: tomek220191 »

witam mam problem z netem otoz mam radiowke 1mb na 2 kompy.

od anteny idzie kabel koncentryczny do routera planet wrt-414 od portu lan 1 do kompa stacjonarnego port lan 2 ap planet wap-4033 (dziala jako nadajnik wifi do laptopa ibm t60)
-problem polega na tym ze na stacjonarnym net dziala normalnie a na laptopie ilosc odebranych pakietow dojdzie do ok 6-7tys i net staje
Jak dam narpaw polaczenie to dziala dopoki nie dojdzie do 6-7tys pakietow. i ja robie tak w protokole tcp/ip wpisuje adres ip 192.168.0.11 maska podsieci 255.255.255.0 i brama domyslna 192.168.0.1 i w rzegladarce wpisuje 192.168.0.1 i wyslietla mi sie strona logowania do routera, nawet sie nie loguje tylko wchodze spowrotem do portokolu tcp/ip i daje uzyskaj adres ip automatycznie tak samo jak z serwerem dns.

Przypisuje mi ip przez dhcp i juz nie zrywa polaczenia, po wylaczeniu kompa problem wystepuje nadal dojdzie do tej liczby pakietow o sie zatrzymuje. ktos moze wie jak zrobic zeby nie zrywalo tego polacznia?
ODPOWIEDZ