Witam
Mam od niedawna telefon HTC/SPV M5000 (Qtek).
Czy jest możliwe połączenie WiFi w tym telefonie z ruterem?
Jeżeli tak to może ktoś wie jak skonfigurować ten telefon?
W ruterze WiFi jest aktywne ale z telefonem nie mogę sobie poradzić
System telofonu: WM 6,1. (wersja ang.)
Za pomoc będę wdzięczny.
Start/ ustawienia/ zakładka 3 (prawodpodobnie connections)/ wifi/ menu/ włącz wifi. Na liście powinna się pojawić się nazwa sieci. Dalej wystarczy klinąć i ustawić zabezpiecznia takie same jak na routerze.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Dzięki za pomoc.
Problem w tym, że ja do tego etapu już doszedłem.
Jednak problem jest w tym, że telefon wykrywa sieć WiFi, łączy się z nią ale nie wyświetla się strona wpisana w wyszukiwarkę (chce jeszcze innych ustawień których ja nie umiem odczytać
Po ok 3 min. WiFi się rozłącza (zresztą bez przeglądarki też się samoczynnie rozłącza).
Ot i "zagwózdka"
Jaki IP dostaje pda? Można to sprawdzić, w ustawieniach na tej samej zakładce co wifi, jest po polsku coś takiego jak "komunikacja bezprzewodowa" Jest tam też pobieżna siła sygnału (zielony pasek na dole)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Niepotrzebnie użyłem słowa „sieć”.
Po prostu chcę łączyć się z internetem z telefonu przez WiFi rutera Orange.
Czy Ci to wystarczy, czy powinienem jeszcze coś opisać?
Sam już nie wiem co powinienem wiedzieć
[ Dodano: 2009-08-21, 12:55 ]
Siła sygnału jest bd.
Siedzę przy ruterze.
Siła sygnału jest pokazywana w miejscu gdzie pokazuje nadajnik WiFi, tam nic nie można napisać tylko można kliknąć w wykryte WiFi.
Jednak jak szperałem w różnych miejscach to w którymś z nich jest możliwość wpisania IP (i nie tylko).
Powinienem jakieś IP wpisać, jakie?
Na razie nie rozłącza (pewnie dlatego, że znalazłem kartę na której ustawia się czas).
Jednak przy próbie wejścia na stronę z przeglądarki wyświetla się:
„Connot connekt.Ensure that your phone is correctly configu red, serwice is available, and that flight mode is turned off before trying again”
“Settings “ “ Dismiss”
Po wciśnięciu Settings (ustawienia), :”My ISP” i dwie pozycje
oraz: „My Work Network” i cztery pozycje.
Sprawdź, czy na ruterze nie jest włączone WPA2. Jeżeli tak, to spróbuj przestawić na routerze z TKIP na samo AES. U mnie to pomogło. Zwyczajnie PDA nie chciało działać z TKIP.
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.