E169 i Play

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krix
Stały użytkownik forum

E169 i Play

Post autor: krix »

Witam ponownie, mam taki problem z E169, mianowicie znów zaczęły się jego "humory", internet strasznie zwolnił. Mam antenę kierunkową na dachu, poziom sygnału -24dBm (tak pokazuje top_netinfo), limitu transferu nie przekroczyłem. Uprzedzając pytania: system mam oryginalny (Windows Vista Home Premium 64-bit), wirusów nie ma, system skanowany co 3 dni antywirem z G-Data (też oryginał). Próbowałem na różnych DNS'ach i nic. Głównie problem w tym, że kumpel wrzucił projekt, który jest mi potrzebny na jutro na rapidshare, mimo, że mam premium to prędkość 20kb/s sęk w tym, że ten projekt ma 1,25GB i z taką prędkością tego do rana nie ściągnę. Strony mniej więcej chodzą normalnie. Z serwera FTP plik 100mb osiągnął max prędkość 30kb/s. Dodam jeszcze, że wcześniej prędkości wynosiły 150-180kb/s

[ Dodano: 2009-09-06, 20:57 ]
Na razie podpiąłem się pod WiFi sąsiada więc jakoś to ciągne, ale mimo wszystko czekam na odpowiedź
ODPOWIEDZ