Witam.
Kolega ma w bloku modem WiFi ale u mnie w mieszkaniu (przez kilka scian sasiadujacych mieszkan) mam tylko jedna kreske zasiegu na laptopie.
Slyszalem, ze jest jakas antenka, ktora wlacza sie w USB laptopa i to poprawi zasieg na maxa.
Z gory dziekuje za informacje.
Pozdrawiam
Jak wzmocnić WiFi ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak wzmocnić WiFi ?
A kolega wie,że się do niego podpinasz ? ![:]](./images/smilies/splash.gif)
O antenach praktycznie wszystko zostało powiedziane w naszym
![:]](./images/smilies/splash.gif)
O antenach praktycznie wszystko zostało powiedziane w naszym

- wojteks
- *** Administrator ***
Aż tak optymistycznie to nie będzie. Karta to np. Edimax EW7318USG i do tego jakaś dobra antena panelowa. Problemem są ściany które mocno tłumią i nawet taki zestaw może nie pomóc. Jak by była możliwośc to najlepiej kabel położyć.adam665 pisze:Slyszalem, ze jest jakas antenka, ktora wlacza sie w USB laptopa i to poprawi zasieg na maxa.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Odpowiedz pierwsza Patrykowi - no wiesz, skoro uduostepnil mi haslo do swego routera WiFi to zapewne wiedzial w jakim celu i wie ze chce grzecznosciowo skorzystac z jego zasiegu :-))
------------
Moj laptop to DELL LATITUDE D630 i gdzies "obilo mi sie o uszy", ze jest antenka podobna wizualnie do GSM-owej, ktora po wlaczeniu w USB lapka zwiekszy jakosc polaczenia slabego sygnalu z routera bedacego kilka mieszkan dalej.
Pozdrawiam
------------
Moj laptop to DELL LATITUDE D630 i gdzies "obilo mi sie o uszy", ze jest antenka podobna wizualnie do GSM-owej, ktora po wlaczeniu w USB lapka zwiekszy jakosc polaczenia slabego sygnalu z routera bedacego kilka mieszkan dalej.
Pozdrawiam