Problem z MOdemem h169 i nowszą płytą główną- HELP ME!!!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
uniu
Specjalista bezprzewodowy-junior

Problem z MOdemem h169 i nowszą płytą główną- HELP ME!!!

Post autor: uniu »

Witam

Mam neta iplus na modemie e169
Do tej pory miałem płyte główną na chipsecie VIA Apollo pro VT82C693A - gdy podłączyłem modem pod usb wszystko elegancko chodziło.
Od niedawna mam nowszą płytę Acopr 694TA na chpsecie VIa VT82C694 i gdy podłączm modem pod usb to:
-modemik zostaje wykryty i zaczyna się instalka
- robie resecik
- po reseciku gdy otwiera sie iplus menager aplikacja raz wykrywa modem a raz nie. To samo jest gdy otworze mój komputer - tam też raz pojawiaą się dyski o modemyu a raz nie i tak w kółko. CO to może być?

Dodam ze zaktualizowałem bios płyty, próbowałem na drugim porcie usb i jest to samo, gdy podłącze pendriva - on normalnie działa, odpalałem modem na tym programie top netinfo ale jest tosoma, nawet instalowałem jakieś sterowniki Via ale nic to nie dało

O co chodzi? dlaczego ta płyta raz widzi modem a raz nie?

Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z MOdemem h169 i nowszą płytą główną- HELP ME!!!

Post autor: wojteks »

uniu pisze:O co chodzi? dlaczego ta płyta raz widzi modem a raz nie?
Czyżby problem z zasilaniem USB? Przydałby się kabel do podłaczenia modemu na 2 USB (podwójne zasilanie i 1 transmisja danych) albo zewnętrzny HUB USB z własnym zasilaczem na testy.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
krix
Stały użytkownik forum

Post autor: krix »

Może w menedżerze sprzętu masz włączoną funkcje, żeby modem mógł decydować o zasilaniu portu, a nie żeby było stałe napięcie :roll:
uniu
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: uniu »

Witam

Jeżeli chodzi o zasilanie portu to (jeśli o to chodzi) w menedzeże urządzeń w właściwościach modemu mam odznaczoną opcje " Zezwalaj komuterowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" - wiecej opcji od zasilania nie znalazłem.

Jeżeli ktos ma jakieś pomysły to prosze o info
ODPOWIEDZ