Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć iż z tego typu urządzeniem mam styczność dopiero od paru dni, jednak postaram się opisać problem jak najlepiej. Otóż w środe zakupiłem router linksys WRT54GCv3, początkowo był problem z zainstalowniem, dopiero po przewertkowaniu różnych forum znalazłem, iż należy przytrzymać na 10 sekund przycisk reset to spowoduje że router wróci do ustawień fabrycznych i wtedy próbowac go zainstalować. Udało się i myślałem, że to koniec problemów z nim. Jednak, teraz problem polega na tym iż czasem laptop łączy się z routerm/siecią, mam pełny zasięg, a mimo to wyświetla się informacja brak dostępu do internetu, mija jakieś 5 minut i nagle działa. Mało tego czasem rozłącza sie podczas przeglądania internetu, wczoraj zdarzyło się że sieć po prostu znikła dopiero ponowne uruchomienie komputera pomogło. Zazwyczaj wszystko jest wporządku i dziwi mnie to, że pomimo iż nie bawię się w ustawieniach to raz działa bez problemowo, a raz nie. Zastanawiam się czy może ma to związek z tą funkcją Keep Alive: Redial period 30 Seconds. Jeśli tak to co tu ustawić??
Jeżeli chodzi zaś o internet to jest on z Dialogu - DSL, dynamicznie przydzielane IP. Jeśli podłacze internet z ominięciem routera to wszystko jest wporządku. Zastanawia mnie czy to wina ustawień czy może po prostu router jest wadliwy?? Jeżlei chodzi zaś o drugi komputer to jeśli na jednym nie mam dostępu przez WiFi, to drugi też nie łączy pomimo iż jest podłączony przez kabel.
Czy ktoś może spotkał się z tego rodzaju problemem i wie jak go rozwiązać??
Router linksys WRT54GCv3 i brak dostępu do internetu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum