Z góry dzięki za odpowiedzi !

Moderator: Moderatorzy
I po wprowadzeniu ustawień zresetować router (oczywiście nie do ustawień fabrycznych)roshkov pisze:I pamiętaj, żeby zabezpieczyć sieć.
Sorry ale nic nie zrozumiałemJustyna** pisze:cześć mam podobny problem do kolegi tyle że łącze się przez ten modem przez USB. nie wiem jak zrobić żeby włączyć wifi...
innej możliwości nie mam na podłączenie tego modemu a chciałabym móc korzystać i na laptopie z internetu przez wifi właśnie. jak to zrobić?
z góry dzięki za pomoc
Witam.roshkov pisze:Wi-fi powinno być już włączone, ale jakby co to włączasz AxessManagera->ustawienia sieciowe (login: admin, hasło: admin)->Advanced->Wireless Settings->Wireless On. I pamiętaj, żeby zabezpieczyć sieć.
Nie tylko po to, ale także dlatego aby jakiś cracker nie wykradł poufnych danych z Twojego komputera.cachero pisze:piszesz żeby zabezpieczyć sieć, rozumiem, że to z tego powodu, aby nikt nieupoważniony nie mógł się podłączyć i za darmo ciągnąć internetu, tak?
Tak samo jak włączyłeś WLAN, tj. za pomocą AxessManagera. Nie trzeba chyba tłumaczyć jak krowie na granicy gdzie kliknąć? Po prostu aktywuj szyfrowanie WPA lub najlepiej WPA2 i wymyśl hasło.cachero pisze:teraz mam pytanie jak mam zabezpieczyć tą sieć i czy to nie spowoduje jakiegoś problemu z łączeniem się użytkowników upoważnionych?