Router Tp-link nie reaguje

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Trances
Początkujący użytkownik forum

Router Tp-link nie reaguje

Post autor: Trances »

Witam. Sprawa rozchodzi się o router Tp-link wr340g.

Przed wymianą wszytko śmigało jak należy, po wymianie modemu router udostępniał połączenie z internetem tylko dla jednego komputera, tzn. stacjonarny miał internet, laptop z wifi nie. W tym czasie próbowałem dostać się do routera wpisując 192.168.1.1, ale na próżno, cały czas pisało, iż łączy się z danym adresem.

Dzisiaj zresetowałem router trzymając kilkanaście sekund przycisk reset, następnie cały czas go trzymając odłączyłem od zasilania i ponownie włączyłem. Teraz z routera zrobiła się jarzyna :D - świecą się diody: PWR, WAN i 1,2,3,4 choć żaden z kabli poza zasilaczem nie jest podłączony.

Po podłączeniu routera do modemu nawet go nie wykrywa. Nie da się wejść do routera przez komputer. Kable są na pewno w porządku.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router Tp-link nie reaguje

Post autor: wojteks »

Trances pisze:Dzisiaj zresetowałem router trzymając kilkanaście sekund przycisk reset
Zrób tę operacje jeszcze raz ale zgodnie z procedurą z instrukcji obsługi, może ożyje. Jak nie to sklep/reklamacja.
Nie pomagam na PW!
Trances
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Trances »

Router włączył się, teraz diody świecą się poprawnie, aczkolwiek nadal nie nadaje on sygnału wifi, ani poprzez kabel sieciowy.

Po podłączeniu routera do komputera pojawiają się takie oto dane z konsoli cmd.

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 265fdbb4b4

Natomiast po podłączeniu modemu bezpośrednio do komputera przez USB:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... d1736f312b

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-09-26, 21:26 ]
Zamieniam obrazki na linki, bo zamieszczamy je w formie opisanej tu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> czyli w tagach [ code ] i tekstowo.
Ostatnio zmieniony 2009-09-26, 20:21 przez Trances, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Ale teraz możesz sie zalogować na 192.168.1.1 (hasło i user z instrukcji).

Na WAN daj Automatic IP czy Dynamic, zapisz konfigurację. Wyłącz modem i router z prądu, po 30 sekundach włącz modem, po dalszych 20 włącz router (oczywiście połączone kablem) i zobacz co będzie.

[mod]
Dodam tu awaryjnie powyższe linki w oryginale (BliSki)

Obrazek

Obrazek
[/mod]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ