Czy za to zapłacę?
Moderator: Moderatorzy
- Blazej
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czy za to zapłacę?
Witam!
Ostatnio gdy wykorzystałem limit postanowiłem że dokupię go sobie i tak zrobiłem wszedłem do iplus menagera w zakładkę kup iplus extra i tam wybrałem pakiet 128MB za 5 zł po chwili przyszedł mi sms o takiej treść "Serwis czasowo niedostepny." więc za jakąś godzinę wysłałem znowu i tak 4 razy(trzy razy przyszedł mi sms że serwis czasowo niedostępny) za czwartym razem przyszedł mi sms o treść "Zwiekszono predkosc transmisji."
Moje pytanie czy za te smsy które wysłałem ale przyszła mi odp. że serwis niedostępny będę musiał zapłacić?
Ostatnio gdy wykorzystałem limit postanowiłem że dokupię go sobie i tak zrobiłem wszedłem do iplus menagera w zakładkę kup iplus extra i tam wybrałem pakiet 128MB za 5 zł po chwili przyszedł mi sms o takiej treść "Serwis czasowo niedostepny." więc za jakąś godzinę wysłałem znowu i tak 4 razy(trzy razy przyszedł mi sms że serwis czasowo niedostępny) za czwartym razem przyszedł mi sms o treść "Zwiekszono predkosc transmisji."
Moje pytanie czy za te smsy które wysłałem ale przyszła mi odp. że serwis niedostępny będę musiał zapłacić?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy za to zapłacę?
Jeśli to nie był SMS premium (cztero- lub pięciocyfrowy, zaczynający się od 7), to raczej nie. Operator nie powinien naliczyć żadnej opłaty za usługę której nie udało Ci się aktywować.
- Blazej
To był sms do biura obsługi (2601) .Blido pisze:Jeśli to nie był SMS premium
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
SMSy powinny pójść z pakietu, ale może się okazać tak, że kupiłeś 4 pakiety, takie cuda też się zdarzyć potrafią. (Nie pamiętam czy w iplusie jest coś takiego jak rachunek on line, w play od razu można sprawdzić ile ma się do zapłaty, pojawia się góra następnego dnia.Blazej pisze:Moje pytanie czy za te smsy które wysłałem ale przyszła mi odp. że serwis niedostępny będę musiał zapłacić?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jest,na www.ebok.plkrystianb pisze:(Nie pamiętam czy w iplusie jest coś takiego jak rachunek on line

- Blazej
Na stronie ebok mam napisane że moje saldo jest 0 zł a w innej zakładce gdzie jest podział na smsy połączenia itp mam wszędzie zero więc nie wiem czy naliczyli mi czy nie.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie dolicza to pakietów do ogólnego salda.Blazej pisze:Na stronie ebok mam napisane że moje saldo jest 0 zł
Aktywowałem w abonamencie 2 x pakiet 200SMS i nie doliczyło mi do salda.
Sprawdź
ROZLICZENIA I PAKIETY | Pakiety - dod./usuwanie | Pakiety aktywne
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie.marens pisze:Sprawdź
ROZLICZENIA I PAKIETY | Pakiety - dod./usuwanie | Pakiety aktywne
Będzie widać,ile pakietów "iPlus Extra" jest aktywnych.
- Blazej
U mnie jest napisane że "brak aktywnych pakietów" a mi zależy na tym żeby się dowiedzieć ile mam do zapłaty.Patryk_ pisze:Będzie widać,ile pakietów "iPlus Extra" jest aktywnych.
-
- Początkujący użytkownik forum
Zadzwoń na 2601 i tam możesz się dowiedzieć. Dajesz potem 0 i wybierasz temat rozmowy.
W abonamencie połączenie jest bezpłatne, w pre-paid to 0,95 zł/połączenie.
Pozdrawiam
W abonamencie połączenie jest bezpłatne, w pre-paid to 0,95 zł/połączenie.
Pozdrawiam