Witam, sprawa wygląda następująco.
Dla tych co mi wkleją zaraz FAQ lub szukaj to informuje, że tą część przerobiłem (tak też proszę bez spamu).
Domyślanie modem gc89 był używany pod ubuntu (kubuntu) jako wifi. Jako, że modem ma opcję łączenia się z Internetem za pomocą sieci komórkowych, to postanowiłem to wykorzystać. Kupiłem starter PLAY za 19zł i zacząłem walkę pod linuxem. Chyba wszystkie spodoby i fora(także zagraniczne) przeszukałem i wykonałem w nich zawarte treści. Ogólnie dochodziłem do stanu, że komunikacja z modemem jest bo odpowiada ale nie idzie połączyć się z żadnym bts-em. Kolejny krok format i instalka windows xp prof. Najpierw zainstalowałem dedykowane sterowniki i oprogramowanie ze strony sony ericsson i program informuje mnie, że Registration Denied. Trafilem na wasze forum i tu w którymś poście było napisane, że jak ktoś ma ztuningowanego windowsa to może mu nie działać, a ja właśnie takiego mialem to format i postanowilem spróbować jeszcze raz na linuxie - bezowocnie. Format windows już zwykly nietuningowany. Zainstalowałem sterowniki z waszej stronki po przez menadżer urządzeń, uruchomiłem wasz program ustawiłem zgodnie z zaleceniami na stronce i co zauważam.
Jak mam włączoną opcję Komunikacji AT (widoczny poziom sygnały, moc...)
TO w głównym oknie widze, 5 kresek operator bd ip są zerowe Moc sygnału -63dBm, 80% CSQ25 i wyskakuje mi błąd: 633. The port is already in use or is not configured for Remote Access dialout.
W momencie gdy odznacze opcję Komunikacji AT to błąd 777 the connection attempt failed because the modem (or other connecting device) on the remote computer is out of order.
Uznałem, że może moja karta sim jest walnięta tak też podskoczylem do salonu Play-a pracownik umieścił moją kartę sim w usb modemie i bez problemowo podłącz.
Próbowałem jeszcze użyć playowskiego oprogramowania nie widzi mojego modemu.
Próbowałem ustawić za pomocą dialup-a też wyskakuje bład 777.
W momencie umieszczenia karty sim PLUSA od razu się połączyło i działało na orginalnym oprogramowaniu sony ericssona.
Tak też zwracam sie z prośbą o pomoc do fachowców z tego forum.
Mogę nawet udostępnić zdalny dostęp do laptopa dla osoby która wie o co common.
play na sony ericsson gc89
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: play na sony ericsson gc89
ramzes4 pisze:Tak też zwracam sie z prośbą o pomoc do fachowców z tego forum.
ramzes4 pisze:Domyślanie modem gc89 był używany pod ubuntu (kubuntu) jako wifi.
ramzes4 pisze:Kupiłem starter PLAY za 19zł i zacząłem walkę pod linuxem.
Play Online nie działa w 2G, Play działa tylko w 3G. Karty SIM z Play Online mają zablokowane 2G. Plus podłączył się, gdyż w Plusie nie ma znaczenia czy transmisja idzie po 2G czy 3G. GC89 obsługuje tylko GPRS/EDGE, natomiast UMTS/HSDPA już nie.ramzes4 pisze:W momencie umieszczenia karty sim PLUSA od razu się połączyło i działało na orginalnym oprogramowaniu sony ericssona.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: play na sony ericsson gc89
Dziękuje za odpowiedź.
Uważam temat za zamknięty.
Uważam temat za zamknięty.