problem z konfiguracja karty wifi Linksys WUSB54GC
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z konfiguracja karty wifi Linksys WUSB54GC
Witam
Mam laptopa i stary stacjonarny z XP. Na laptopie mialem karte wifi i skonfigurowalem go z routerem Linksys WRT54GL. Wszystko pieknie dziala ale siec nie ma hasla. Probowalem zainstalowac karte wifi na komputer przez plyte dolaczona z karta wifi. Wszystko bylo dobrze dopoki nie zaczal robic ustawien wireless. Wtedy sprawdzal jakie sa dostepne sieci. Na laptopie obok pokazywalo ze 5 a na stacjonarnym nie bylo ani jednej. Zaczalem wpisywac SSID i jak nie bylo hasla to nic nie wpisalem. Wtedy zaczal szukac i po 15 sekundach pokazal sie blad. Wiecie moze co jest nie tak??? Mam internet w sieci osiedlowej supermedia.
Prosze o odpowiedz
Marcin
Mam laptopa i stary stacjonarny z XP. Na laptopie mialem karte wifi i skonfigurowalem go z routerem Linksys WRT54GL. Wszystko pieknie dziala ale siec nie ma hasla. Probowalem zainstalowac karte wifi na komputer przez plyte dolaczona z karta wifi. Wszystko bylo dobrze dopoki nie zaczal robic ustawien wireless. Wtedy sprawdzal jakie sa dostepne sieci. Na laptopie obok pokazywalo ze 5 a na stacjonarnym nie bylo ani jednej. Zaczalem wpisywac SSID i jak nie bylo hasla to nic nie wpisalem. Wtedy zaczal szukac i po 15 sekundach pokazal sie blad. Wiecie moze co jest nie tak??? Mam internet w sieci osiedlowej supermedia.
Prosze o odpowiedz
Marcin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z konfiguracja karty wifi Linksys WUSB54GC
m.makac7, przede wszystkim zacznij od ustawienia zabezpieczeń na routerze 
Rozumiem, że lapek łączy się bez problemu?
Spróbuj nie używać dostarczonej płyty, tylko sprawdzić na jakim chipsecie jest ta karta na USB i zainstalować sterowniki pod niego. Do łączenia się z siecią użyj funkcji wbudowanej w Windowsa.
Oczywiście SP3 na XPku jest?

Rozumiem, że lapek łączy się bez problemu?
Spróbuj nie używać dostarczonej płyty, tylko sprawdzić na jakim chipsecie jest ta karta na USB i zainstalować sterowniki pod niego. Do łączenia się z siecią użyj funkcji wbudowanej w Windowsa.
Oczywiście SP3 na XPku jest?
-
co to jest chipset? A SP3 co to znaczy? Na laptopie wszystko jest idealnie. Wlasnie pisze z niego.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Główny układ scalony karty WiFi.m.makac7 pisze:co to jest chipset?
\m.makac7 pisze:A SP3 co to znaczy?
Service Pack 3
-
Dzieki Teraz moze sobie poradze...
-
co to uklad scalony?
Bo ja jestem zielony z tego...
Bo ja jestem zielony z tego...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Czy Google umarło? http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... =&aq=f&oq=m.makac7 pisze:co to uklad scalony?
-
jest taka rzecz. WIdzi siec bezprzewodowa sasiada a mojej nie widzi. Moja jest ale niedostepna. A na laptopie wszystko po angielsku i ciezko ogarnac o co chodzi.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ciężko ogarnąć twoje posty.m.makac7 pisze:jest taka rzecz. WIdzi siec bezprzewodowa sasiada a mojej nie widzi. Moja jest ale niedostepna
Od początku. Masz dostęp do neta i chciałeś sobie go rozdzielić na PCta i laptopa? Na lapku net działa tylko na PC nie?
-
od poczatku
Instalowalem w domu internet. Przyszli goscie od tej sieci i podlaczali router. Powiedzieli ze konfiguracja jest prosta i ze sobie poradze. Jednak nie udawalo mi sie. Poprosilem ich i jeden zkonfigurowal router do laptopa a jak go poprosilem o stacjon. to powiedzial ze sobie poradze. No i nic nie wychodzilo. Wczoraj probowalem jeszcze raz konfigurowac. Niby sie udalo zainstalowac karte ale potem jak wszedlem w wyszukiwanie sieci bezprzewodowej to byla jakas siec gawronski. A mojej nie. Potem wszedlem w jakies opcje zaawansowane i tam byla moja siec ale niedostepna. Wlasnie sciagam sterowniki do karty wifi. Moze cos z tego bedzie...
[ Dodano: 2009-10-23, 14:17 ]
google nie umarlo. Przeczytalem ale nie wiem jak znalezc ten uklad scalony.
--
Juz sobie poradzilem. Dzieki za pomoc.
Pozdro
[ Dodano: 2009-10-23, 14:17 ]
google nie umarlo. Przeczytalem ale nie wiem jak znalezc ten uklad scalony.
--
Juz sobie poradzilem. Dzieki za pomoc.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 2009-10-24, 19:25 przez m.makac7, łącznie zmieniany 1 raz.