Podział internetu wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Artur
Początkujący użytkownik forum

Podział internetu wifi

Post autor: Artur »

Mam połączenie z siecią wifi poprzez kartę sieciową i antenę panelową, chciałbym aby odbiornikiem był punkt dostępowy z ruterem i rozsiewał internet po mieszkaniu.Niw eiem jak się podłączyć do internetu ruterem mam możliwość tylko bezprzewodowo do isniejącej sieci wifi.Kupiłem Linksys WRT54GS ma 2 antenki, nie wiem czy mogę się nim podłączyć do istniejącej sieci bezprzewodowo bo z tyłu jest wejście na internet gniazdem skrętki. czy muszę coś dodatkowo dokupić.
mpralat2
Początkujący użytkownik forum

Re: Podział internetu wifi

Post autor: mpralat2 »

Jesli nie przeoczylem czegos w opisie tego routera to nie ma on mozliowsci pracy w trybie klient. Oznacza to tyle ze aby rodzielic net bezprzewodowo, bez uzywania kompa, musisz dokupic access pointa pracujacego w trybie klient. Wyjscie z tego accesz pointa podlaczasz do gniazda WAN routera, konfigurujesz i na pewno zadziala.
ODPOWIEDZ