Problem z połączeniem w PLUS w 36i6
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z połączeniem w PLUS w 36i6
Witam
Od kilku miesięcy korzystam z internetu na kartę w 36i6 - z pakietów internetowych : http://www.36i6.pl/nowe-pakiety-internetowe/
Zawsze działało bez zarzutu, jednak wczoraj w trasie Poznań - Wrocław - Opole miałem problemy z połączeniem. Muszę kilkanaście razy kliknąć "połącz" zanim się połączy.
Dzisiaj to samo.
Ostatnio łączyłem się na początku września, nie było problemów.
Mam "web'n'walk Manager", karta pcimcia Option GlobeTrotter 3g+, windows XP
Komunikat błędu: "Połączenie nie powiodło się [0x807026b]"
Czy ktoś może wie o tym, aby operator miał jakieś problemy?
Jak przekładam kartę SIM na Orange FREE to łączy bez problemu.
Pozdrawiam i z góry dzięki
Paweł
Od kilku miesięcy korzystam z internetu na kartę w 36i6 - z pakietów internetowych : http://www.36i6.pl/nowe-pakiety-internetowe/
Zawsze działało bez zarzutu, jednak wczoraj w trasie Poznań - Wrocław - Opole miałem problemy z połączeniem. Muszę kilkanaście razy kliknąć "połącz" zanim się połączy.
Dzisiaj to samo.
Ostatnio łączyłem się na początku września, nie było problemów.
Mam "web'n'walk Manager", karta pcimcia Option GlobeTrotter 3g+, windows XP
Komunikat błędu: "Połączenie nie powiodło się [0x807026b]"
Czy ktoś może wie o tym, aby operator miał jakieś problemy?
Jak przekładam kartę SIM na Orange FREE to łączy bez problemu.
Pozdrawiam i z góry dzięki
Paweł
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z połączeniem w PLUS w 36i6
Jakie podajesz ustawienia, APN, user, password?
Powinno działać na APN internet, hasło/użytkownik puste.
Powinno działać na APN internet, hasło/użytkownik puste.
-
Wpisałem dane tak jak podałeś, niestety dokładnie tak samo. Kilkanaście razy muszę próbować zanim się połączy.
Wcześniej miałem:
Użytkownik: www.plusgsm.pl
Haslo: plusgsm
APN: www.plusgsm.pl
tak mi podali w salonie i to zawsze działało.
Czy ktoś wie gdzie dalej szukać przyczyny?
EDIT: konto doładowałem około 8 września za 10zł, następnie to 10zł wydałem na pakiet internetowy 100mb. Pakiet internetowy jest ważny 30dni, ale doładowanie za 10zł przedłuża połączenia wychodzące tylko o 7dni - czyli termin wykonywania połączeń wychodzących już się skończył. Czy to może być przyczyna, czy też liczyć się tylko ważność pakietu?
Wcześniej miałem:
Użytkownik: www.plusgsm.pl
Haslo: plusgsm
APN: www.plusgsm.pl
tak mi podali w salonie i to zawsze działało.
Czy ktoś wie gdzie dalej szukać przyczyny?
EDIT: konto doładowałem około 8 września za 10zł, następnie to 10zł wydałem na pakiet internetowy 100mb. Pakiet internetowy jest ważny 30dni, ale doładowanie za 10zł przedłuża połączenia wychodzące tylko o 7dni - czyli termin wykonywania połączeń wychodzących już się skończył. Czy to może być przyczyna, czy też liczyć się tylko ważność pakietu?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To moze byc przyczyna. Zaladuj za 10 znowu, to bedzie wiadome na 100%zsedc pisze:Czy to może być przyczyna, czy też liczyć się tylko ważność pakietu?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Znalazłem w ich regulaminie:
a ja mam wychodzące nie ważne:( Tylko dziwne, że jak kliknę połącz 15 razy to w końcu się łączy. Mają dziurę:)Użytkownik może korzystać z wybranego pakietu w ramach opłaty za pakiet, gdy posiada dodatnią wartość swojego konta i jednocześnie znajduje się w okresie
ważności konta dla połączeń i usług wychodzących.
-
Noo mają poważną dziurę, bo w momencie kiedy traci się ważność połączeń wychodzących to przestaje zliczać transfer w pakiecie internetowym. Czyli do końca ważności pakietu można korzystać z netu bez ograniczeń, jedynie jest problem z połączeniem na początku bo trzeba się trochę na klikać.