antena do routera huawei b970

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dnnet
Stały użytkownik forum

antena do routera huawei b970

Post autor: dnnet »

Witam serdecznie.
Mam takie pytanie a mianowicie posiadam router huawei b970 z usluga iplus. Router stoi w domu przy samym oknie bo tylko tam lapie zasieg hspa i dziala bardzo dobrze. Srednie sciaganie danych z netu wacha sie miedzy 350 -400 KB/s wiec wynik jak dla mnie jest super. Wysylanie danych wacha sie miedzy 1 MB/s. Lecz zasieg tylko jest jak router stoi przy oknie i ma jedna kreske zasiegu. W pozostalej czesci mieszkania lapie mi tylko samo edge na full zasiegu. Chcialbym postawic router na biurku kolo laptopa lecz z zasiegiem hspa. Sprawdzalem router stawiajac go na parapecie za oknem i natychmiast zasieg zwieksza sie na full lub bez jednej kreski. No i wlasnie potrzebna jest do tego antena zewnetrzna zeby bylo po mojej mysli. Jaka antene najlepiej do tego routera. Dodam ze posiadam kabel do przedluzenia kabla do anteny. Posiadam modem merlin xu870 i mialem do niego podlaczona antene. Anteny nie ma ale kabel przedluzajacy zostal chyba 15 metrow. A moze jest mozliwosc wymuszenia na tym routeze zeby lapal tylko zasieg hspa tak jak mialem z merlinem. Lecz tu nie korzystam z iplus menagera gdzie szlo to ustawic a lacze sie przez wi-fi na dwa laptopy.
Ostatnio zmieniony 2009-10-03, 17:18 przez dnnet, łącznie zmieniany 1 raz.
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: antena do routera huawei b970

Post autor: sp6huk »

Jeżeli łapiesz już sygnał HSxPA to powinna wystarczyć TAKA ANTENKA od Bestpartnera i kabel musi być sakończony wtykiem SMA.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

sp6huk pisze:kabel musi być sakończony wtykiem SMA.
Od strony anteny złącze N męskie, a od strony modemu to już zależy co tam chce się na kablu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
dnnet
Stały użytkownik forum

Post autor: dnnet »

a taka antenka byla by dobra

ANTENA
HP G6000-ATHLON X2 TK 57-HDD 120 GB-DDRII 3072-NVIDIA GEFORCE 7000M-VISTA HOME PREMIUM-HUAWEI B970 HSPA-400KB/s
ODPOWIEDZ