Play Online - PROBLEM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Play Online - PROBLEM
Hej, posiadam modem e160, na którym działa plus, era , orange... jednak z play mam problem w top net info pokazuje mi 50% zasiegu UMTS jednak przy probie polaczenia wykazuje błąd 678. Dziwne jest takze ze na sofcie playa nie pokazuje mi <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zasiegu ... jednak karte wykrywa gdyz w top net info jest pokazane to 50%...
pomocy!!
pomocy!!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Play Online - PROBLEM
A czy jesteś w zasięgu 3G sieci Play? Bo Play Online loguje się tylko do własnej sieci 3G. Taryfy głosowe (i internet w nich) jeżeli nie ma zasięgu Play pracują w Roamingu na sieci Plusa.powerslave pisze:Dziwne jest takze ze na sofcie playa nie pokazuje mi <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zasiegu
Nie pomagam na PW!
-
no tak napisałem przecież, ze jest 50% zasięgu w top net info.
-
- ### BAN ###
Dobre APN ustawiłeś ?
A czy na modemie miga dioda na niebiesko raz ?
Jeśli 2x na zielono to nie ma zasięgu PLAY
Do modemu masz aplikacje Play Online to za pomocą niej jak się łączysz to też wywala Ci ten błąd ?
A czy na modemie miga dioda na niebiesko raz ?
Jeśli 2x na zielono to nie ma zasięgu PLAY
Do modemu masz aplikacje Play Online to za pomocą niej jak się łączysz to też wywala Ci ten błąd ?
-
dziwne w topnet info pokazuje mi 50% umts z playa, jednak dioda miga na zielono dwa razy.
W programie play/blueconnect/mobile connect w ogole nie wykrywa mi modemui chyba bo nie pokazuje zadnego zasiegu.
W programie play/blueconnect/mobile connect w ogole nie wykrywa mi modemui chyba bo nie pokazuje zadnego zasiegu.
-
- ### BAN ###
Zamknij <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> odpal program PLAY wejdź w Narzędzia--->Opcje--->Sieć--->Tryb rejestracji i spróbuj ręcznie wyszukać PLAY
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
powerslave : http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=54499#54499
Po dwa: modem widoczny w systemie? Jaki masz zasieg innych sieci?
Kod: Zaznacz cały
Błąd 678 - Najprawdopodobniej problem z kartą SIM (np. karta Pre-Paid nieaktywna lub z zerowym kontem)
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Ogolnie to powiem z wlasnego doswiadczenia, ze E160 ma problemy z logowaniem sie do UMTS.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.