witam mam pytanie czy ktoś miał styczność z modemami Nokia CS-15 , czy jest godny polecenia? lub z modemem samsunga Z810?
Warto się w któryś pakować?
A drugie pytanie czy wystarczy modem 3.6 mb czy warto interesować się modemami 7.2, gdyż słyszałem że nasze sieci nie osiągają 7.2?
Z internetem będę się łączył najprawdopodobnie przez iplusa simdate
Jestem laikiem w tym temacie z neta będę korzystał tylko od czasu do czasu na wyjazdach, gdyż w domu mam łącze kablowe
z góry dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam
pytanie o modemy nokia, samsung
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: pytanie o modemy nokia, samsung
To zależy czego oczekujesz od takiego internetu. Jednak generalnie mówi się, że pod Windows można osiągnąć około 3/4 tego co pisze na modemie. Czyli 3.6 daje około 2.7mbps. Zaś 7.2 daje 5.4mbps. Pod Linuxem można osiągnąć pełne 7.2mbps, czego dowodem są przypadku na forum. Jednak aby osiągać takie wyniki trzeba mieć bardzo dobre warunki.misiekl pisze:A drugie pytanie czy wystarczy modem 3.6 mb czy warto interesować się modemami 7.2, gdyż słyszałem że nasze sieci nie osiągają 7.2?
Zatem tutaj myślę, że dla dobra Twojej kieszeni lepiej mieć wolniejszy modemmisiekl pisze:Z internetem będę się łączył najprawdopodobnie przez iplusa simdate

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)