Połączenie sieciowe dla AnyDATA ADU-635WA

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
infomsp
Początkujący użytkownik forum

Połączenie sieciowe dla AnyDATA ADU-635WA

Post autor: infomsp »

Witam,

czy udało się komuś z Was udostępnić internet dla modemu AnyDATA ADU-625WA w WinXP? Po zainstalowaniu nie ma w połączeniach sieciowych tego odpowiadającego połączeniu z tego modemu. Próbowałem ręcznie zrobić połączenie modemowe z hasłem i loginem jak dla połączenia przez CDMA. Przy próbie połączenia jest jednak błąd 678.
Chciałbym go przez kartę eth udostępnić do routera i dalej po kablu i wifi.

A sprawa jest pilna, bo do środy muszę się zdecydować czy podpisuję umowę. Proszę Was o jakąś podpowiedź.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Połączenie sieciowe dla AnyDATA ADU-635WA

Post autor: wojteks »

Było, poszukaj na forum. Należy zrobić to programem typu proxy.
Nie pomagam na PW!
infomsp

Dzięki za odpowiedź. Wiem, że to było. Problem mam jednak z tym, że nie mam połączenia dla modemu w połączeniach sieciowych.
Zainstalowałem WinRoute Lite 4.2. Ustanawiam połączenie telefoniczne w programie wybierając modemy AnyDATA CDMA USB modem. Tworzone jest połączenie w połączeniach sieciowych. Tylko, że to połączenie nie działa. Jak mam uruchomioną aplikację Orange i dostęp do internetu lub przy wyłączonym. Efekt końcowy jest taki,że praw. urządzenie jest blokowane, bo obie aplikacje próbują się do niego dostać i tracę w ogóle połączenie z internetem. Przy wyłączonej aplikacji połączenie internetowe nie jest w stanie uruchomić modemu (uzupełniłem wszystkie dane do logowania dla sieci cdma)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

infomsp pisze:Wiem, że to było
Poczytaj ze zrozumieniem
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... u&start=90
Nie pomagam na PW!
infomsp

Wielkie dzięki, poszło. Szukałem na forum pół nocy i nie trafiłem na ten wątek. A mogłem się wyspać. ;)
ODPOWIEDZ