Witam mam prosbe do uzytkownikow Iplusa z poza lodzkiego rejonu by wykonali maly test

, ma on na celu zobrazowanie problemu ... Zaznacze ze prosze by test wykonaly osoby " obyte" w temacie bo ma to znaczenie - nie moga zrobic go osoby nie bedace "pewne" czy obslugujacy w czasie danych nodeB ma transmisje 7,2mb/s - wasz telefon - jako modem takze musi miec minimum hsdpa 7,2mb/s , test nie ma sensu jak telefon lub nodeB obsluguje tylko hsdpa do 3,6mb/s . Ja juz zrobilem taki test - od jakiegos czasu zglaszano mi czemu nie odbieram telefonu i wtedy zaczolem drazyc temat, u mnie w Lodzi w 3G Plusa w czasie ruchu danych gdy telefon sluzy jako modem nie mozna realizowac polaczen glosowych oraz co ciekawe przekierowan ( przekierowania nie dzialaja) - dzwoniacy lub wykonujacy polaczenie dostaje komunikat o bledzie sieci lub polaczenia

, po mojej analizie blad ten jest tylko wtedy gdy korzystamy z nodeB 7,2mb/s i nasz modem w telefonie takze ma 7,2mb/s . Bledu tego nie ma w nizszych predkosciach jak nodeB , modem ma hsdpa 3,6 lub zwyklu umts to wtedy w czasie transmisji danych mozemy bez problemy dzwonic i co wazniejsze odbierac polaczenia ... Chce zobaczyc czy to jest "problem" tylko lodzkiego rejonu Plusa czy Plus ten blad ma w calej sieci 3G ? W erze i orange tego bledu nie ma - wiec albo to blad w sieci 3G Plusa albo nie wiedziec czemu Plus celowo tak zrobil - choc w to nie wierze... Dziekuje za pomoc z temacie - mam na numerze usluge Iplusa i korzystam czesto z telefonu jako modemu lub przez sam telefon i ten blad zaczyna mnie irytowac... Zglaszalem to na infolinie ale "boje sie" ze mi odpisza ze wszystko jest prawidlowo... Jakby ten blad mial zostac to nie wiem co zrobie - nawet zastanawialbym sie nad rezygnacja z Iplusa bo przez taka konfiguracje sieci lub raczej blad mozna bardzo waznego telefonu nie odebrac