problem z MV410R

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
setbet
Początkujący użytkownik forum

problem z MV410R

Post autor: setbet »

Witam

Przejrzałem forum i nie znalazłem podobnego tematu.
Jestem nowym użytkownikiem OFP i mam problem z uruchomieniem internetu. Po odpaleniu AxessManagera siła sygnału zmienia się co chwilę balansując od zerowej do maksymalnej w odstępie kilkusekundowym. Kilka razy modem na chwilę połączył się z siecią ale wtedy miałem komunikat Połączono (uśpiony) i brak możliwości przeglądania zasobów sieciowych.
Początkowo myślałem że problem jest ze słabą jakością sygnału ale po podłączeniu zewnętrznej anteny dedykowanej dla 450 MHz problem nadal istnieje. Dodam że w modemie stale świecą się diody od zasilania i EV-DO a od do czasu do czasu zaświeca się siła sygnału i connect.
Usługę nabyłem w piątek, dziś jest sobota i nie wiem czy aby problemy nie wynikają z braku aktywacji usługi przez Orange.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki "co jest nie tak z moim sprzętem (konfiguracją) ?"
EmTeeDee

Re: problem z MV410R

Post autor: EmTeeDee »

Poczekaj do Poniedziałku-i idź do salonu jak nic się nie zmieni!? Albo jeszcze Ciebie nie ''podłączyli'' albo trafił Ci się wadliwy sprzęt.U mnie działało to od razu po podłączeniu-w salonie widocznie aktywowali od razu.
Sebek
Użytkownik forum

Post autor: Sebek »

setbet pisze:Usługę nabyłem w piątek, dziś jest sobota i nie wiem czy aby problemy nie wynikają z braku aktywacji usługi przez Orange.
No z tego co piszesz wygląda że karta RUIM jeszcze nie aktywna...wtedy właśnie tak zasięg skacze na moment...poczekaj tak jak kolega wyżej radzi :)
setbet
Początkujący użytkownik forum

Post autor: setbet »

Rzeczywiście przyczyną była nieaktywna usługa. Po aktywacji wszystkie problemy ustały. Widziałem podobne problemy nowych użytkowników na innych forach ale nigdzie nie było odpowiedzi wiec może temat komuś w przyszłości się przyda.
ODPOWIEDZ