Modem z routerem CDMA Orange.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem z routerem CDMA Orange.
Witam.
Posiadam umowę abo w Orange na internet Orange Free Optimum z modemem ZTE MF636.
Dowiedziałem się że w moim abo moge także korzystać z CDMA,oczywiście po wymianie karty SIM.Jest u mnie zasięg CDMA więc zainteresowałem się takową opcją.
Problem polega na tym iż potrzebuję do tego sprzęt czyli modem z routerem CDMA (najlepiej z WiFi) aby działał w Orange CDMA.Szukałem na Allegro ale nic nie znalazłem.
Macie może jakieś propozycje,aby to wszystko działało?
W Orange chcą za taki router z modemem 800zł,i jeżeli nic alternatywnego nie znajdę,będe zmuszony wziąść to u nich.
Pozdrawiam
Posiadam umowę abo w Orange na internet Orange Free Optimum z modemem ZTE MF636.
Dowiedziałem się że w moim abo moge także korzystać z CDMA,oczywiście po wymianie karty SIM.Jest u mnie zasięg CDMA więc zainteresowałem się takową opcją.
Problem polega na tym iż potrzebuję do tego sprzęt czyli modem z routerem CDMA (najlepiej z WiFi) aby działał w Orange CDMA.Szukałem na Allegro ale nic nie znalazłem.
Macie może jakieś propozycje,aby to wszystko działało?
W Orange chcą za taki router z modemem 800zł,i jeżeli nic alternatywnego nie znajdę,będe zmuszony wziąść to u nich.
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Re: Modem z routerem CDMA Orange.
Może być cięzko z Axesstelem 410 z drugiej ręki bo w polsce tylko orange ma CDMA na tym paśmie a że działa to dopiero od grudnia to jeszcze żadne umowy się nie pokończyły i nikt się sprzętu nie pozbywa...
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Modem do CDMA będzie trudno kupić w internecie ale coś się znajdzie
Modem ADU-635WA tylko on nie ma WiFi jak ty chcesz
Tu masz drugi
Axesstel MV400 tylko jest dość drogi, ale z WiFi
No i więcej nic do CDMA nie znalazłem.
Modem ADU-635WA tylko on nie ma WiFi jak ty chcesz

Tu masz drugi
Axesstel MV400 tylko jest dość drogi, ale z WiFi

No i więcej nic do CDMA nie znalazłem.
-
To teraz lepiej jest mi kupić ten za 700zł czy opacalniej dołożyć 100zl i kupić nówkę w salonie Orange?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Lepiej w salonie no i masz pewność, że nowy jest a w tej aukcji nawet nie napisano czy używany czy nie
Lepiej nie skąpić 100zł, bo chytry dwa razy traci
A masz aż tak złe transfery, że na CDMA chcesz się przenieść ?

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
suprnowa, zorientuj się,ile aktualnie wynosi kara za zerwanie umowy na Orange Freedom Pro.
Jak ja brałem w ofercie na próbę,to było to ok.260 zł - wtedy taniej wyjdzie wziąć OFP i po miesiącu umowę zerwać.

Jak ja brałem w ofercie na próbę,to było to ok.260 zł - wtedy taniej wyjdzie wziąć OFP i po miesiącu umowę zerwać.

-
Transfery mam tak słabe że nie da się korzystać z internetu..
@Patryk czyli radzisz wziąść umowę na OFP kupić modem za 249zł i po miesiącu zerwać umowę karą 260zł?I wtedy modem stanie się moją właśnością?
@Patryk czyli radzisz wziąść umowę na OFP kupić modem za 249zł i po miesiącu zerwać umowę karą 260zł?I wtedy modem stanie się moją właśnością?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tak,tylko przed podpisaniem umowy sprawdź wysokość udzielonej ulgi,by nie było niespodzianki...suprnowa pisze:czyli radzisz wziąść umowę na OFP kupić modem za 249zł i po miesiącu zerwać umowę karą 260zł?
[ Dodano: 2009-11-06, 14:52 ]
Tak,staje się Twoją własnością w momencie podpisania umowy.suprnowa pisze:I wtedy modem stanie się moją właśnością?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ile wynosi kara za rozwiązanie umowy? Umowa podpisana w lutym. U mnie w umowie jest to samo co ma Patryk_ czyli wysokość ulgi przydzielonej Abonentowi w związku z zawarciem umowy 261,00 promocja Internet dla Firm Pro na próbę.
Rozumiem że wysokość kary = wysokość przyznanej ulgi razy ilość miesięcy pozostałych do końca umowy, to podzielić przez ilość miesięcy które już upłynęły.
Lecz kolega w 4 poście od góry pisze że kwota bazowa kary wynosi 750 zł.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=211226
Ile wynosi kara?
Rozumiem że wysokość kary = wysokość przyznanej ulgi razy ilość miesięcy pozostałych do końca umowy, to podzielić przez ilość miesięcy które już upłynęły.
Lecz kolega w 4 poście od góry pisze że kwota bazowa kary wynosi 750 zł.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=211226
Ile wynosi kara?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tyle,ile masz w umowie wpisane.szwed11 pisze:Ile wynosi kara?