Połączenie publiczne i antena

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmekB
Początkujący użytkownik forum

Połączenie publiczne i antena

Post autor: EmekB »

Jestem nowy na forum więc nie wiem czy dobrze założyłem temat [tylko mnie za to nie linczujcie]

Chodzi mi mianowicie o to że mam bardzo mały zasięg internetu. Korzystam z anteny hotelowej[internet z hotelu] i mam mały transfer download 15Kb/s. Wiem że hotel ten korzysta z internetu multimedia. Ale nie jestem pewien czy to wina tego internetu. Budynek jest ode mnie jakieś ok.150m-230m ale jest zasłonięty blokiem. Korzystam z anteny HORNET PENTAGRAM z zasięgiem do 1000m, nawet dobrze łapie po odbiciu, ale zastanawiam się nad kupnem nowego sprzętu i słyszałem o czymś takim jak "ACCES POINT BRIDGE" czy coś takiego. Jest to prawdopodobnie antena zewnętrzna z zasięgiem do 5km-7km i zastanawiam się nad kupnem. Proszę o kontakt.

PS. Nie wiem czy dobrze temat założony[czy w tym dziale] ale proszę o nie zamyknie. Może ktoś się udzieli
user bez ostrzeżenia, to jak żołnierz bez karabinu
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Połączenie publiczne i antena

Post autor: Jo_gurt »

EmekB, przede wszystkim podawanie zasięgu anteny w metrach to nieporozumienie. To jakbyś mówił, ze wiatr zawsze wieje z Pn-Z z prędkością 100m/s.

Jak nie masz widoczności to w ogóle cud, że to działa. Także nie sądzę, żeby była jakaś możliwość poprawy.
EmekB
Początkujący użytkownik forum

Post autor: EmekB »

Widocznie antena działa po odbiciu po oknach.
No dobra jak poprawy nie będzie ale może antena z większym zasięgiem będzie mogła złapać jakieś inne sieci[tylko jaka[

No i jeszcze jedno czy jest sens się włamywać
user bez ostrzeżenia, to jak żołnierz bez karabinu
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

EmekB pisze:No i jeszcze jedno czy jest sens się włamywać
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a> Takie zachowania to my na forum tępimy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ