Jestem nowy na forum więc nie wiem czy dobrze założyłem temat [tylko mnie za to nie linczujcie]
Chodzi mi mianowicie o to że mam bardzo mały zasięg internetu. Korzystam z anteny hotelowej[internet z hotelu] i mam mały transfer download 15Kb/s. Wiem że hotel ten korzysta z internetu multimedia. Ale nie jestem pewien czy to wina tego internetu. Budynek jest ode mnie jakieś ok.150m-230m ale jest zasłonięty blokiem. Korzystam z anteny HORNET PENTAGRAM z zasięgiem do 1000m, nawet dobrze łapie po odbiciu, ale zastanawiam się nad kupnem nowego sprzętu i słyszałem o czymś takim jak "ACCES POINT BRIDGE" czy coś takiego. Jest to prawdopodobnie antena zewnętrzna z zasięgiem do 5km-7km i zastanawiam się nad kupnem. Proszę o kontakt.
PS. Nie wiem czy dobrze temat założony[czy w tym dziale] ale proszę o nie zamyknie. Może ktoś się udzieli
Połączenie publiczne i antena
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Połączenie publiczne i antena
user bez ostrzeżenia, to jak żołnierz bez karabinu
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Połączenie publiczne i antena
EmekB, przede wszystkim podawanie zasięgu anteny w metrach to nieporozumienie. To jakbyś mówił, ze wiatr zawsze wieje z Pn-Z z prędkością 100m/s.
Jak nie masz widoczności to w ogóle cud, że to działa. Także nie sądzę, żeby była jakaś możliwość poprawy.
Jak nie masz widoczności to w ogóle cud, że to działa. Także nie sądzę, żeby była jakaś możliwość poprawy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Widocznie antena działa po odbiciu po oknach.
No dobra jak poprawy nie będzie ale może antena z większym zasięgiem będzie mogła złapać jakieś inne sieci[tylko jaka[
No i jeszcze jedno czy jest sens się włamywać
No dobra jak poprawy nie będzie ale może antena z większym zasięgiem będzie mogła złapać jakieś inne sieci[tylko jaka[
No i jeszcze jedno czy jest sens się włamywać
user bez ostrzeżenia, to jak żołnierz bez karabinu
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a> Takie zachowania to my na forum tępimy.EmekB pisze:No i jeszcze jedno czy jest sens się włamywać
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!