Polaczenie mobilne-prosze o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Polaczenie mobilne-prosze o pomoc
Witam. Mam problem ktory bardzo utrudnia korzystanie z internetu mobilnego.
Z internetem lacze sie poprzez bluetooth(bluesoleil) i telefon SE w850i (jako modem), siec PLAY na karte. Wszystko dziala dobrze ale niestety rozlacza mnie co jakis czas. Jest tak ze lacze sie z internetem, polaczenie trwa 2-3 minuty i koniec. Musze recznie rozlaczyc polaczenie i nawiazac ponownie.Wciagu 10-ciu minut potrafi mnie "wywalic" kilka razy. Czesem jest tak ze nie zrywa polaczenia nawet do godziny czasu. Strasznie mnie to ze tak powiem "meczy" wiec postanowilem poprosic o pomoc uzytkownikow forum. Dziekuje z gory za wszelkie podpowiedzi w tym temacie.
pozdrawiam
Z internetem lacze sie poprzez bluetooth(bluesoleil) i telefon SE w850i (jako modem), siec PLAY na karte. Wszystko dziala dobrze ale niestety rozlacza mnie co jakis czas. Jest tak ze lacze sie z internetem, polaczenie trwa 2-3 minuty i koniec. Musze recznie rozlaczyc polaczenie i nawiazac ponownie.Wciagu 10-ciu minut potrafi mnie "wywalic" kilka razy. Czesem jest tak ze nie zrywa polaczenia nawet do godziny czasu. Strasznie mnie to ze tak powiem "meczy" wiec postanowilem poprosic o pomoc uzytkownikow forum. Dziekuje z gory za wszelkie podpowiedzi w tym temacie.
pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Polaczenie mobilne-prosze o pomoc
Mosfet75, to wina sieci. Z Playem w niektórych miejscach są problemy. Prawdopodobnie to jest przyczyną.
Jak masz kabel do telefonu to spróbuj na kablu połączyć i zobaczyć jak to będzie wyglądać. Wtedy będzie jasność.
Jak masz kabel do telefonu to spróbuj na kablu połączyć i zobaczyć jak to będzie wyglądać. Wtedy będzie jasność.
-
Niestety nie posiadam kabla. Dziwi mnie natomiast fakt ze nawiazuje polaczenie blyskawicznie, zasieg cztery kreseczki na piec, a jak "stanie" to koniec, wysyla pakiety ale nie odbiera, wtedy wystarczy rozlaczyc, polaczyc ponownie i ok. Tylko ze to strasznie meczy. Musze tez podkreslic ze jak juz jest polaczenie, to smiga "jak zloto" wiec raczej nie ma problemow z siecia( nie co 2-3 minuty) Orange natomiast w tym miejscu "wysiada".
Dziekuje za szybka odpowiedz
Dziekuje za szybka odpowiedz
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie masz może gdzieś jakiejś opcji włączonej o rozłączaniu po czasie lub włączone oszczędzanie energii w BT w komputerze?
To sprawdź.
To sprawdź.
-
Jesli to by byla wina opcji, to rozlaczalo by w takich samych odstempach czasu. A jest tak, przypomne, ze raz smiga nawet z godzine bez problemu, a w nastepnej godzinie "wywali z 20 razy.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Mosfet75, ja.michał napisał wyżej. To wina Playa. Spróbuj jeszcze zobaczyć koło 2 w nocy. Jeżeli będzie tak samo to sugeruje zmiane sieci ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.