[NEWS] Go - nowy język programowania od Google

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Procio
Mistrz bezprzewodowy

[NEWS] Go - nowy język programowania od Google

Post autor: Procio »

dobreprogramy.pl pisze:Google udostępniło Go, nowy język programowania. Reklamowany jest jako szybki i produktywny a pisanie w nim aplikacji ma sprawiać przyjemność.

Ma to być osiągnięte przez połączenie łatwości pisania charakterystycznej dla języków dynamicznych, takich jak Python, z wydajnością języków kompilowanych, takich jak C i C++. Zapewnia bezpieczeństwo typowania oraz dostępu do pamięci. Oferuje wskaźniki ale nie obsługuje arytmetyki wskaźników. Wbudowano także, raczej oczywiste obecnie, wsparcie dla programowania równoległego. Tworzyć można tzw. goroutines, które wykonywane są jednocześnie a dane między nimi mogą być przekazywane za pomocą specjalnych kanałów...czytaj dalej
źródło: dobreprogramy
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Re: [NEWS] Go - nowy język programowania od Google

Post autor: ryba825 »

Co ma język programowania do (bez)przewodowego internetu ?
Jeżeli dzięki temu językowi internet by chodził kilka razy szybciej to OK, ale raczej nie będzie szybszy więc WTF ?

Tak samo z tematem http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=20590, jeżeli kogoś interesują beta-testy Firefox'a to na pewno ma włączonego RSS'a i sprawdza czy nie wyszła nowsza wersja.

PS. W razie gdyby moja wypowiedz wydała się wulgarna to proszę ją usunąć (wulgarność wypowiedzi może być spowodowana tygodniową chorobą i nie chodzeniem do szkoły).
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

ryba825 pisze:PS. W razie gdyby moja wypowiedz wydała się wulgarna to proszę ją usunąć (wulgarność wypowiedzi może być spowodowana tygodniową chorobą i nie chodzeniem do szkoły).
Nie twoja wypowiedz nie jest wulgarna, ani obraźliwa... Każdy ma prawo do wypowiedzenia się/ przekazania swoich poglądów.

A tu cytat z opisu działu "NEWSy"
Informacje o nowościach dotyczących dostępu do internetu, usług operatorów/ISP związanych z tematyką forum oraz nowościach (sprzęt, oprogramowanie, technologie) dotyczących internetu.
A ten fragment "oraz nowościach (sprzęt, oprogramowanie, technologie) dotyczących internetu."

Odnosi się do mojego tematu.

Przynajmniej ja to tak interpretuje.... "Język oprogramowania" jakoś wiąże się z Oprogramowaniem, może nie bardzo dotyczy internetu, ale to jest dość ciekawa nowość, więc postanowiłem ją tutaj zamieścić i pokazać innym...

Mimo wszystko jeżeli administracja uzna moje tematy za niepotrzebne, spam itd. To w takim razie prosiłbym o usunięcie....

Pozdrawiam!
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Procio pisze:A tu cytat z opisu działu "NEWSy"

[...]

A ten fragment "oraz nowościach (sprzęt, oprogramowanie, technologie) dotyczących internetu."

Odnosi się do mojego tematu.

[...]
Mimo wszystko jeżeli administracja uzna moje tematy za niepotrzebne, spam itd. To w takim razie prosiłbym o usunięcie....

Pozdrawiam!
Niech ten temat zostanie a tym bardziej temat o przeglądarce.
Oczywiście Newsy zamieszczane tutaj głównie dotyczą internetu a także programów i urządzeń związanych z internetem. Ale nie zabraniamy także na podawanie różnych nowinek dotyczących informatyki w szerszym pojęciu.

Dodam jeszcze, że te drugie zagadnienia (czyli informatyka w szerszym pojęciu) mają to być newsy o jakimś znaczącym wydarzeniu. Jeżeli będą to tylko zwykłe informacje, to będziemy je przenosili do działu technicznego lub Hyde-Parku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ