Posiadam oryginalny system Windows XP ze wszystkimi aktualizacjami i chcę po prostu zainstalować na nim modem Huawei E220. I problem pojawia się następujący.
Przy pierwszym podłączeniu system wykrył go, zainstalował co trzeba i potem - modem po prostu zniknął z listy urządzeń podpiętych do USB. Nie ma ani pod postacią pamięci przenośnej, ani modemu.
To samo dzieje się teraz przy każdym podłączeniu - pojawia się na moment i znika. A właściwie - pojawia się, a potem słychać następująca szybko po sobie dźwięki odpięcia i podłączenia urządzenia pod USB. Czasami ten kreator bezpiecznego odłączania sprzętu jest widoczny, ale pusty - i tylko czasami.
Po tym wszystkim - modem jest martwy, tzn. światełka na nim nie migają (wcześniej błyskają aż miło).
W związku z tym, że nie jest podpięty - nie mogę aktualizować firmware ni cokolwiek, bo instalator go nie widzi.
Modem jest sprawny - działa na stacjonarce, korzystałem z niego z Blue Connect (ale kupiony jest niezależnie, nie był związany z Erą w żaden sposób, nie ma simlocków, itd, itp.)
Obecnie siedzi w nim karta sim z Play "na kartki".
Proszę pomoc

PS
Przeszukałem forum i nie wpadłem na rozwiązanie problemu.