sp6huk pisze:mariano prędkość łącza jaką będziesz miał w danej chwili zależy od obciążenia stacji bazowej, a więc prędkość nie będzie utrzymywała się na takim samym poziomie, co do limitów to jest tak, jak wykorzystasz miesięczny limit 7 GB to prędkość łącza spada do <chyba> 64kb/s w multimo

Dokładnie tak jak piszesz . Ale moim zdaniem taki net spokojnie wystarczy do przeglądania www. YT czy nawet ściągania plików raz na jakiś czas . Ja używam Multimo i jestem zadowolony a 7 GB to sporo . Multimo działa w Orange i spokojnie stracza to swobodnego i komfortowego użytkowania . Ja w Wawie w zasięgu HSDPA 30/40% osiągam spokojnie 5 Mb/s , a w szczycie spokojnie 2 Mb/s . Więc wybór nalezy do ciebie . Przemśl czy Orange , czy Multimo .
Pozdrawiam
mariano pisze:A na tej prędkości 64mb/s da się przeglądac strony 'w miarę'?
A żeby ten limit 7gb przekroczyc, to średnio ile godzin dziennie w miesiącu
musiałbym z tego neta korzystac?
Jak działa po przekroczeniu limitu to nie wiem bo jeszcze nie przekroczyłem (zostalo mi jeszcze do 23-11 jakieś ok 3 Gb) ale do www myslę ,że jest w miarę ok . To i tak dużo patrząc na innych opów którzy dają 32 (Plus)lub 16 Kb/s (Era, Play) .
A co do godzin to nie ma normy , jednego dnia ściągasz więcej innego mniej (siedzisz dłużej/krócej na necie ) . Więc różnie może być ,ale 7000MB/31dni mc = 225 MB na dzień .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-11-13, 23:01 przez
John82, łącznie zmieniany 1 raz.