internet w telefonie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bachu92
Początkujący użytkownik forum

internet w telefonie

Post autor: bachu92 »

Witam
Założyłem ten temat gdyż nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a więc do rzeczy.
Chciałem mieć internet w telefonie (nokia e63), stworzyłem sieć ad hoc doszukałem się na tyle że połączyłem telefon z laptopem widzą się i łączą mój system to Windows Vista. Internet dostarcza mi aster przez modem kablem. Telefon łączy się z laptopem ale tylko lokalnie co mam zrobić abym miał lokalny i internet i tu właśnie zaczyna się problem szukałem bardzo dużo czytałem że ktoś ustawił proxy i zaczęło działać ale niestety nie mogę znaleźć mojego proxy to pierwsze drugie na jeśli przypisze laptopowi adres ip: 192.168.0.1 itd wszystko to podczas połączenia laptopa z telefonem wyłącza on internet. I tu stawiam pytanie co muszę jeszcze ustawić aby to zaczęło działa dodam że DNS mam ustawione dostawcy neta a bramę jako ip połączenia lokalnego a nie jego bramy. Męczę się z tym już trzy dni i postanowiłem zapytać się ekspertów, z góry dziękuje za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: internet w telefonie

Post autor: krystianb »

Jaki adres IP dostaje karta sieciowa przez którą masz podłączony net?
Czy aby ICS robisz na tej karcie sieciowej co potrzeba? ICS trzeba ustawiać na tej karcie która udostępnia neta a w polu wyboru wybrać tą kartę sieciową na którą internet ma być "przesyłany".
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
bachu92

karta sieciowa dostaje adres 10.164.13.57 a ICS nie mogę ustawić w połączeniu sieciowym niema karty udostępniania we właściwościach
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

a ICS nie mogę ustawić w połączeniu sieciowym niema karty udostępniania we właściwościach
:szok: może karta sieciowa źle zainstalowana? A czasem system nie poddany jakimś dziwnym tuningom? Bez tego ja już nie jestem w stanie nic pomóc.
bachu92

system niepoddawany żadnym tuningom ale wczoraj zobaczyłem coś dziwnego. W obrazie od razu załączam moją konfiguracje. Obraz można oczywiście przybliżyć.

Obrazek

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-11-15, 19:30 ]
Pozwoliłem sobie zamieścić obraz na innym serwerze gdyż zbyt był dużym załącznikiem.
Ostatnio zmieniony 2009-11-15, 19:29 przez bachu92, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

bachu92 pisze:W obrazie od razu załączam moją konfiguracje. Obraz można oczywiście przybliżyć.
Ale to co zaznaczyłeś na czerwono to nie jest karta sieciowa, folder na dole, to folder z urządzeniami sieciowymi, a nie kartami sieciowymi. Karty sieciowe są chyba w tle.

Ten modem od astera masz podłączony kablem ehternet czy usb?

Edycja już widzę, ehternetem. Masz jakoś pogmatwaną konfigurację karty wifi. Tak jak być miał te karty zmostkowane.
bachu92

Dziękuję za pomoc w sumie sobie poradziłem po prostu podłączyłem blaszaka i tyle.
Proszę o zamknięcie tematu.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

bachu92 pisze:Proszę o zamknięcie tematu.
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.
ODPOWIEDZ