Kupiłem niedawno w media expert odtwarzacz DVD LG. I podczas odtwarzania filmów z napisami te są stosunkowo małe, nie wiecie przypadkiem czy da się zwiekszyc rozmiar napisów?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-11-21, 12:37 ]
Przenoszę do kącika technicznego.
Czy da sie zwiększyc rozmiar napisów w odtwarzaczu DVD?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Czy da sie zwiększyc rozmiar napisów w odtwarzaczu DVD?
Jeśli w samym odtwarzaczu nie ma takiej opcji, to możesz szukać w internecie jakiegoś zmodyfikowanego softu, który na to pozwala, albo ma od raz zwiększoną czcionkę.kamil92110 pisze:Kupiłem niedawno w media expert odtwarzacz DVD LG. I podczas odtwarzania filmów z napisami te są stosunkowo małe, nie wiecie przypadkiem czy da się zwiekszyc rozmiar napisów?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-11-21, 12:37 ]
Przenoszę do kącika technicznego.
Back to the Future 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Nie wiemy, bo nie wiemy nawet co to za model odtwarzaczakamil92110 pisze:nie wiecie przypadkiem czy da się zwiekszyc rozmiar napisów?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Guru bezprzewodowy
Problemem jest to, że alternatywne firmware jest dostępne w popularnych modelach DVD.Blido pisze:A jeśli nie ma takiej opcji, to tak jak zaproponował Szadzik, można zmienić firmware.
-
- Użytkownik forum
Odtwarzacz to LG DVX380/DVX390 ( tak pisze na instrukcji). W instrukcji nie ma mowy o zmianie rozmiaru czcionki w napisach a w ogóle opcje związane z napisami kończa się na wyborze języka. Miałem wcześniej DVD firmy XORO i tam na płycie przed wyborem filmu akceptowało się napisy do niego, tymczasem w LG jest tak, że pliki z napisami nie są odczytywane jako odrębna cześć filmu.