AP TP-link TL-wa501g Problem z łączem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kula9921
Początkujący użytkownik forum

AP TP-link TL-wa501g Problem z łączem

Post autor: Kula9921 »

Cześć,

Jako pierwsze dodam,że przerobiłem podstawowe tematy wifi i .. nie zdołałem <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> odpowiedzi na mój problem. Problem opiera się na tym,że od jakiegoś miesiąca internet nawala na równej lini , i nic nie moge z tym zrobić :/ Posiadam internet radiowy 1024/512,firma Aksel-net/IPconnect (dość przyzwoita) AP TP-link tl-wa501g oraz antene ..akurat tutaj nie bardzo sie orientuje w firmie (biała,kwadratowa) z własnego doswiadczenia moge smiało powiedziec,że jest konkretna w wydajności :] Cały AP jest podłączony do anteny,jakieś 2/3 cm kabla(cały AP jest zamknięty w pudle antenowym) , dalej idzie taki zwykły kabel z wtykiem Rj45 pod karte sieciową (zintegrowana).Internet mam od grubo ponad roku , ciągle chodził cacy ,zero lagów,pełna moc download/upload. Zmiana kanału,odbiornika też wiele nie daje. Antena nie poluzowana,kable sprawne. Pare dni temu zdenerwowałem sie i zresetowałem AP, od tego czasu internet jeszcze gorzej działa :( download wynosi 3kb/s...max 60 kb/s , może zapomniałem o jakiejś opcji, która sie wyłączyła po resecie, nie wiem..Na forum było wiele tutoriali zwiazanych z tzw.polepszeniem łącza , po zastosowaniu nie widać za bardzo róznicy. A tak poza tym, mam stałe IP. Co do testów- pingi wysokie,gubi pakiety, i zapewne wszystko inne co negatywne :/ Aktualnie jestem na kanale przykładowo 6 IPconnect1 i raz mam 43 db a raz 15 db(przeciętnie jest 30 db)..może ta info w czymś pomoże.

Z góry bede dziekował za wszelkiego rodzaju pomoc,sugestie :) Na 100% będą potrzebne screeny tego i owego , prosze napisać a zrobie co w mojej mocy.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Postaw się na moim miejscu a zobaczysz,że cierpliwość ma swoje granice.
A tak poza tym , chyba nikt by mi nie był w stanie pomoc...wifi zone wykrył 13 intruzów w sieci.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-11-23, 21:46 ]
Na forum nie używamy takich słów, nawet pod ****
Ostatnio zmieniony 2009-11-23, 21:45 przez Kula9921, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: AP TP-link TL-wa501g Problem z łączem

Post autor: Jo_gurt »

Jaki ping do bramy operatora?
Jak inni klienci tego operatora pod tą samą stacją bazową?
Na jakich adresach działa sieć i na jakim jest AP?
ODPOWIEDZ