TV-SAT - opcje, wybór [wydzielony]

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stasiu1971
Użytkownik forum

TV-SAT - opcje, wybór [wydzielony]

Post autor: stasiu1971 »

więc pozostaje mi któraś z platform satelitarnych lub ciągniecie kabla (raczej odpada ze względu na koszty) no może CYFRA + i splinter ze sąsiadem :hyhy:
Dzieki wszystkim za rady i odpowiedzi.Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-11-26, 10:53 ]
Wydzielone z: UPC
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez stasiu1971, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: TV-SAT - opcje, wybór [wydzielony]

Post autor: sp6huk »

stasiu1971 pisze:więc pozostaje mi któraś z platform satelitarnych lub ciągniecie kabla (raczej odpada ze względu na koszty) no może CYFRA + i splinter ze sąsiadem :hyhy:
Dzieki wszystkim za rady i odpowiedzi.Pozdrawiam
Posiadam Cyfrę + i jest :ok: Ale, podział sygnału poprzez splitter nie ma najmniejszego sensu bo co sąsiedzi będą razem z tobą oglądać TV bo dekoder będzie jeden i ty będziesz tym zarządzał, a żeby każdy z sąsiadów mógł oglądać co innego to trzeba by wykupić usługę tzw. multiroom za którą również jest pobierana opłata i jest ona dostępna tylko przy najwyższej opcji pakietowej. Cały czas o Cyfrze + mówiłem ;) A to TV satelitarna jest tak dla Ciebie droga, że chcesz z sąsiadami dzielić dodam, że jest to niezgodne z prawem czyli nie legalne, kup sobie dekoder, antenę satelitarną i ciesz się telewizją :hyhy:
marens
Guru bezprzewodowy

Re: TV-SAT - opcje, wybór [wydzielony]

Post autor: marens »

stasiu1971 pisze:splinter ze sąsiadem :hyhy:
tzw. piractwo
sp6huk pisze:trzeba by wykupić usługę tzw. multiroom za którą również jest pobierana opłata i jest ona dostępna tylko przy najwyższej opcji pakietowej
Multiroom w wydaniu C+ jest złym rozwiązaniem i drogim. Trzeba co 6 godzin odnawiać uprawnienia na karcie "slave" przykładając do karty "master" wciskając guzik. Coś w stylu "PayPass". Co do dekoderów to nie ma problemów, 150zł na Allegro stary dobry DSR 3201 a dostajemy w dzierżawce PVR HD za darmo.

Na Allegro jest cała masa splitterów, najlepiej kupić kablowy bo bezprzewodowe lubią się zacinać. No i trzbea uważać na karty, bo te standardowe są do starych dekoderów np. DSX6010 a do HD trzeba turbokarty które już takie tanie nie są.

Akurat miałem kontakt z wszystkimi platformami i myślę że C+ jest najlepszą. (wg. mnie)
ODPOWIEDZ