Gubie Pakiety tylko na 1 stronie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Gubie Pakiety tylko na 1 stronie
Witam mam problem otoz moj internet gubi pakiety tylko i wylacznie na 1 stronie internetowej od gry co uniemozliwia mi granie w ta gre chodzi o www.playrohan.com po wpisaniu ping www.playrohan.com wyskakuje komunikat ze uplynal limit czasu i utracilem 4 pakiety 100% strat. Tylko tu mam problem wszedzie wszystko mi dziala i jest ok i nie wiem jak to naprawic bardzo prosze was o pomoc, jak jest potrzebne jakies info to dopisze.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Gubie Pakiety tylko na 1 stronie
Jaki to internet? Napisz coś więcej.lemek8 pisze:otoz moj internet
Nie pomagam na PW!
-
Radiowka 512kb
W mojej miejscowosci tylko taki jest i maja prkatycznie go wszyscy moj kuzyn rowniez go posiada i on nie gubi pakietow z rohana,
Kiedys bylo ok, jakos pare miechow temu cos sie zrabalo i nie moge pograc sobie w ta gre bo strasznie mi muli i tnie sie przez te utracone pakiety prosze pomocy
@kurde mylilem sie gubie pakiety do zagranicznych stron ;/ sprawdzilem ping dla tibia.com tez utracone 4 i 100% strat, rowniez sprawdzalem dla innych gier zagranicznych i tez to samo jak to naprawic?
W mojej miejscowosci tylko taki jest i maja prkatycznie go wszyscy moj kuzyn rowniez go posiada i on nie gubi pakietow z rohana,

@kurde mylilem sie gubie pakiety do zagranicznych stron ;/ sprawdzilem ping dla tibia.com tez utracone 4 i 100% strat, rowniez sprawdzalem dla innych gier zagranicznych i tez to samo jak to naprawic?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Muszę Ci powiedzieć, że u mnie jest taka sama sytuacja strony WWW się ładują, ale PING-ując nie otrzymuje odpowiedzi od serwera, więc może być to problem z tymi serwerami. Sprawdź jeszcze od jakiego dostawcy ma łącze twój provider.
Kod: Zaznacz cały
Badanie playrohan.com [206.82.210.25] z użyciem 32 bajtów danych:
Upłynął limit czasu żądania.
Statystyka badania ping dla 206.82.210.25:
Pakiety: Wysłane = 9, Odebrane = 0, Utracone = 9 (100% straty),
Control-C
^C
C:\Documents and Settings\Administrator>ping -t tibia.com
Badanie tibia.com [62.146.78.198] z użyciem 32 bajtów danych:
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak napisał sp6huk serwery nie muszą odpowiadać na pingi. Przetestuj pinga na jakimś serwerze który odpowiada poleceniem ping wp.pl -t -l 1400lemek8 pisze:tez to samo jak to naprawic?
i zobacz co będzie, jak nie tracisz pingów to sieć jest OK.
Nie pomagam na PW!
-
No na tym ping wp.pl -t -l 1400 nie trace. Ale np. jak gram w gre rohan to mam straszne laggi w niej gra sie przycina itp i grac sie nie da i sie mam pojecia co sie stalo. A komp jest dobry do tej gry bo kiedys gralem w nia na full detalach i bez laggow. A tak <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> jak mam odpalona ta gre to wydajnosc procesora osiaga 100% i nie spada tak ma byc czy nie?? Jak nie to jak to zrobic aby byla mniejsza wydajnosc?
- wojteks
- *** Administrator ***
Więc wyjście do sieci masz OK (możesz sprawdzić jeszcze jakieś serwery zagraniczne tym samym poleceniem).lemek8 pisze:No na tym ping wp.pl -t -l 1400 nie trace.
Gry nie znam więc nie potrafię Ci pomóc.
Nie pomagam na PW!