Security i dwa AP

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
7dziadek
Stały użytkownik forum

Security i dwa AP

Post autor: 7dziadek »

1. Mam dwa AP TPLinki 500g i ustawione na Point to Point ...... czy mozna sie
do nich w prosty sposób "włamać" ?
2. Mam dostępne tylko szyfrowanie WEP a np. WPA-PSK/WPA2-PSK jest niedostępne ??
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Security i dwa AP

Post autor: przemek20011 »

Szyfrowanie WEP można złamać w kilkanaście sekund. Sam się kiedyś chwilę bawiłem w wardriving, ale niestety takich czasów nie udało mi się osiągnąć, ale prawdą jest, że można bardzo łatwo to zrobić :]
Nie pomagam poza forum.
7dziadek
Stały użytkownik forum

Post autor: 7dziadek »

przemek20011 pisze:Szyfrowanie WEP można złamać w kilkanaście sekund. Sam się kiedyś chwilę bawiłem w wardriving, ale niestety takich czasów nie udało mi się osiągnąć, ale prawdą jest, że można bardzo łatwo to zrobić :]
Np fajnie ...........ale jak napisałem NIE mam dostępnych innych opcji są niedozaznaczenia :zawstydzony: tylko WEP

Kiedy miałem ustawienie Baza-Klient to były dostępne wszystkie opcje zabezpieczeń
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

7dziadek pisze:Mam dwa AP TPLinki 500g i ustawione na Point to Point ...... czy mozna sie
do nich w prosty sposób "włamać" ?
Normalne karty sieciowe WiFI nie widzą tego połączenia więc nikt nie wie że jest i nie wie jak jest szyfrowane (chyba że coś się ostatnio zmieniło)
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ