Sieci internetowe problem z połączeniem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
michael_004
Początkujący użytkownik forum

Sieci internetowe problem z połączeniem

Post autor: michael_004 »

Witam. Mam wewnętrzną antenę air live wl1600 i do tego antenę 5dbi i jak szukam wyszukuje i różne sieci bezprzewodowe ale moge sie połączyć tylko z tymi z typu g ale wiecej wyszukuje mi sieci typu b i chodzi o to ze nie moge sie z nimi połączyć dlaczego?
Co zrobic Zebym mogl ?
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Sieci internetowe problem z połączeniem

Post autor: przemek20011 »

Możesz wyjaśnić dokładniej o co Ci chodzi?.Czy po prostu chodzisz sobie w mieszkaniu z routerem i chcesz pod dowolną sieć się połączyć(nie do końca to jest legalne)
Nie pomagam poza forum.
michael_004

Wiem ale pytam tylko z celach edukacyjnych. Jak wyszukuje sieci to wyszuka mi np 3 rodzaje sieci i dwie sa z literką b i z nimi nie moge sie połączyć a jedna z literką g i z nia moge sie łączyć dlaczego nie moge z ta pierwsza z literką b?
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

To czy sieć jest B czy G jeszcze o niczym nie świadczy. Może zwyczajnie sieci G nie mają włączenia szyfrowania a ta B ma włączone szyfrowanie lub filtracje MAC.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

michael_004 pisze:to wyszuka mi np 3 rodzaje sieci i dwie sa z literką b i z nimi nie moge sie połączyć a jedna z literką g i z nia moge sie łączyć dlaczego nie moge z ta pierwsza z literką b?
Bo są zabezpieczone i chcesz się do nich wkraść aby nielegalnie korzystać z neta. Na tym forum nie popieramy piractwa .
michael_004 pisze:Wiem ale pytam tylko z celach edukacyjnych
Takie bajki to w przedszkolu.

<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a>

Temat uważam za zamknięty.
michael_004

Dziekuje temat zamknięty
Zablokowany