Witam. Mam wewnętrzną antenę air live wl1600 i do tego antenę 5dbi i jak szukam wyszukuje i różne sieci bezprzewodowe ale moge sie połączyć tylko z tymi z typu g ale wiecej wyszukuje mi sieci typu b i chodzi o to ze nie moge sie z nimi połączyć dlaczego?
Co zrobic Zebym mogl ?
Sieci internetowe problem z połączeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Sieci internetowe problem z połączeniem
Możesz wyjaśnić dokładniej o co Ci chodzi?.Czy po prostu chodzisz sobie w mieszkaniu z routerem i chcesz pod dowolną sieć się połączyć(nie do końca to jest legalne)
Nie pomagam poza forum.
-
Wiem ale pytam tylko z celach edukacyjnych. Jak wyszukuje sieci to wyszuka mi np 3 rodzaje sieci i dwie sa z literką b i z nimi nie moge sie połączyć a jedna z literką g i z nia moge sie łączyć dlaczego nie moge z ta pierwsza z literką b?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To czy sieć jest B czy G jeszcze o niczym nie świadczy. Może zwyczajnie sieci G nie mają włączenia szyfrowania a ta B ma włączone szyfrowanie lub filtracje MAC.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Bo są zabezpieczone i chcesz się do nich wkraść aby nielegalnie korzystać z neta. Na tym forum nie popieramy piractwa .michael_004 pisze:to wyszuka mi np 3 rodzaje sieci i dwie sa z literką b i z nimi nie moge sie połączyć a jedna z literką g i z nia moge sie łączyć dlaczego nie moge z ta pierwsza z literką b?
Takie bajki to w przedszkolu.michael_004 pisze:Wiem ale pytam tylko z celach edukacyjnych
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a>
Temat uważam za zamknięty.
-
Dziekuje temat zamknięty