[problem] Po okresie próbnym internet zwolnił (Orange Freedo
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Po okresie próbnym internet zwolnił (Orange Freedo
Witam. Chciałbym się dopytać jak to jest. Czy w Orange Freedom PRO internet może nagle być wolniejszy gdy minie okres próbny? Podpisałem umowe i przez pierwszy miesiąc chodził błyskawicznie (wp otwierało się w kilka sekund). Wczoraj minął okres próbny i zaczęła się umowa na stałe... A internet dziwnym trafem od wczoraj zwolnił (wp otwiera się do 3 minut). Czy jest to ich taki chwyt żeby ściągnąć klientów? I czy przez takie coś mógłbym zerwać z nimi umowę? Bo ostatnio czuje sie jakbym korzystał z najwolniejszego internetu jaki w ogóle istnieje.
Dodam jeszcze że na okresie próbnym nawet w deszcz potrafił działać szybko, a teraz jest dość ładna pogoda i zamula.
Nie odsyłajcie mnie do biura obsługi, lub salonu orange bo wiadomo że oni prawdy nie powiedzą i zaczną mi wciskać kit że to wina komputera, a na kilku chodzi tak samo wolno.
Dodam jeszcze że na okresie próbnym nawet w deszcz potrafił działać szybko, a teraz jest dość ładna pogoda i zamula.
Nie odsyłajcie mnie do biura obsługi, lub salonu orange bo wiadomo że oni prawdy nie powiedzą i zaczną mi wciskać kit że to wina komputera, a na kilku chodzi tak samo wolno.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [problem] Po okresie próbnym internet zwolnił (Orange Freedo
Kiedy masz okres rozliczeniowy? Zadzwoń do BOK czy limitu nie osiągnąłeś.Dodam jeszcze że na okresie próbnym nawet w deszcz potrafił działać szybko, a teraz jest dość ładna pogoda i zamula
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Po prostu z miesiąca na miesiąc ta sieć staje się coraz bardziej zapchana,poza tym j.w.
-
4-5 każdego miesiąca.wojteks pisze:Kiedy masz okres rozliczeniowy?
No tak, ale limit jest naliczany na nowo co miesiąc, więc jakim cudem w dwa dni mogłem wykorzystać?wojteks pisze:Zadzwoń do BOK czy limitu nie osiągnąłeś.
Ale jak nie ma gdzie indziej wziąć to trzeba z tego szajsu korzystać...Patryk pisze:Po prostu z miesiąca na miesiąc ta sieć staje się coraz bardziej zapchana
A dodatkowa antena by mogła pomóc? Bo wyczytałem że ta antena potrafi mieć odwrotny skutek i jeszcze bardziej spowalnia.
Ewentualnie format coś da?
- wojteks
- *** Administrator ***
Limit w OFP można w kilka godzin zużyć.adam1700 pisze:więc jakim cudem w dwa dni mogłem wykorzystać?
Jeżeli byś miał słaby sygnał to tak ale jeżeli masz mocny sygnał to antena nie pomoże.adam1700 pisze:A dodatkowa antena by mogła pomóc?
Nie pomagam na PW!
-
No tak, rozumiem jakbym siedział całymi dniami na youtube, oglądał jakieś zdjęcia itp. Ale ja prawie nic nie robiłem przez te dwa dni. Sprawdziłem poczte, wszedłem na gadu, na jakąś tam stronke i to tyle, bo nie miałem czasu..wojteks pisze:Limit w OFP można w kilka godzin zużyć.
A na okresie próbnym robiłem dużo więcej...
Jak włączę AxessManager to sygnał wskazuje na maksymalny, ale zasięg od czasu do czasu gubi...wojteks pisze:Jeżeli byś miał słaby sygnał to tak ale jeżeli masz mocny sygnał to antena nie pomoże.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Wejdź w opcje Axessmanagera i sprawdź,jaki masz poziom sygnału w dBm,bo o ile pamiętam to "full" kresek wyświetla się już przy -88,co jest śmieszne po prostu.Jak włączę AxessManager to sygnał wskazuje na maksymalny, ale zasięg od czasu do czasu gubi...
-
od 80 do 88 - zależy od pogody. Obecnie 87
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
adam1700, to w antenę zdecydowanie warto zainwestować.