SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Płatny NetLimiter zdaje się ma taką możliwość. Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że nie da się zrobić tak, żeby każdy komp miał 1,5GB limitu i po jego wyczerpaniu zwalniać do 64kbps nie wykorzystując limitu drugiego kompa?
Tak, rozumiem. Ale jeśli po osiągnięciu limitu przez dany komputer (mogę na obu sprawdzać) ograniczyć prędkość na tym, który osiągnął limit?
Czy da się po prostu ograniczyć prędkość na jednym komputerze?
Czyli NetLimiterem muszę ustawić limit na 1,5 GB na każdym komputerze, następnie po osiągnięciu limitu przez jeden z komputerów ustawić mu maksymalną prędkość transferu np. 8 KB.
dawo115 pisze:Z mojego routera korzysta kilka osób. Nie chcę im odcinać internetu, a jedynie ograniczyć transfer.
Niestety w Axxesstelu jest to niemożliwe. Potrzebowałbyś routera z wgranym Tomato w wersji RAF, tzn z GUI do bandwith managera. Oczywiście do Axesstela można podłączyć drugi router obsługujący Tomato, np. WL-1600GL, ale wówczas byłby kłopot z podwójnym NAT-em.