Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Podłączam modem przez port USB i mam internet, lecz chciałby mieć to bezprzewodowo. W Laptopie mam wbudowane Wi-Fi. Stąd moje pytanie jak mam to wszystko podłączyć ? Wejścia są inne, czy powinienem kupić dodatkowo jakieś przejściówki ? Proszę o wyrozumiałość, jestem trochę ciemny w tych sprawach ...
Więc nie da się nic zrobić z tym ruterem ? Żadne przejściówki ? Nic ? Ruter był kupiony w USA więc nie bardzo mogę go oddać ... Zatem zostaje mi kupno nowego rutera tak ?
lesioxd pisze:Zatem zostaje mi kupno nowego rutera tak ?
To najprostsze rozwiązanie. Drugie możliwe to zakup modemu ADSL Annex A z wyjściem ethernet (gniazdo rj45). Trzecie rozwiązanie to <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
I ro byłoby chyba najprostsze, najtańsze i najlepsze rozwiązanie. Zawsze można zbudować jakiś miniaturowy serwer . Energooszczędną płytę ze zintegrowanym procesorem typu VIA Epia można teraz nabyć za grosze. Do tego obudowa Mini-ITX, aby taki serwerek nie zajmował dużo miejsca. Można nawet łatwo i małym kosztem zrobić z tego serwer plików.
Panowie bez przesady, nie chciałbym budować własnego serwera . Więc tak: Da się podłączyć ten mój ruter jakimś cudem ? Czy muszę kupić Drugi ? Jeśli tak to prosił bym o jakieś cechy, parametry którymi miałbym się kierować by kupić właściwy.
lesioxd pisze:Panowie bez przesady, nie chciałbym budować własnego serwera
Wyszłoby taniej lub w podobnej cenie co router, więc to chyba nie jest przesada Taki serwer na pewno ciągnąłby nieco więcej prądu niż router, ale 20-25W to nie jest tragedia.