Zen V Plus - Firmware error

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Zen V Plus - Firmware error

Post autor: Sundance_kid »

Uwalił mi się mp3. Tzn był podłączony do radia w aucie, wyjełam i za jakiś czas wkłądam ponownie a tam na radiu USB error a na odtwarzaczu Firmware error. Włącza sie w trybie recovery mode. Mam tak do wyboru min reinstal firmware. Biore ok i mam informację, że bedzie do tego potrzebny kabel USB lub coś w ten deseń i na tym sie kończy. Ściągnełam sobie ze strony creative program do zmiany oprogramowania tylko to to nie chce widzieć mojego grajka. Windows normalnie go rozpoznaje, wyświetla wszystkie opcje jakie wyświetlała a tamten nic. Jakieś idee na rozwiązanie tego (poza oddaniem na gwarancje bo to jest ostateczność). Parę szczegółów: system Vista (bez sp - skutecznie rozwalają mi system :? ) oryginalna, kabel sprawny, porty USB też.
Awatar użytkownika
J-23
Stały użytkownik forum

Re: Zen V Plus - Firmware error

Post autor: J-23 »

Witam!
Podaj model Twojego urządzenia. (Model) :roll:

PS.
Zresetuj za pomocą otworku (Jeżeli się nie mylę jest dziurka za pomocą której można zresetować mp3) , potem przyciśnij play i jednocześnie naciśnij uruchom, wejdziesz w meniu awaryjne, wybierz Format All
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

J-23 model masz w tytule, wersja 4 GB. A w menu awaryjnym to ten grajek cały czas jest i nic z tego nie wynika.

[ Dodano: 2009-12-16, 22:46 ]
Reset też robiony,
Awatar użytkownika
J-23
Stały użytkownik forum

Proszę :
http://forum.mp3store.pl/topic/46205-fa ... -creative/
http://localize-it.narod.ru/upgradepl.html
Wszystko dokładnie opisane i wytłumaczone. Najpierw czytaj pierwszy link.
J-23
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

J-23 też szukałam rozwiązania na tym forum i znam link który podałeś. I problem występuje po podłączeniu mptrójki bo program cały czas pokazuje, że jest niepodłączony.
Awatar użytkownika
J-23
Stały użytkownik forum

Ty masz Viste? Może dlatego są problemy z wykryciem...;/ Spróbuj u kogoś kto ma Xp z SP2 (czy wykryjje)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

J-23 jest już postep. Inny program go zauwazył ale sie wykrzacza przy próbie pobrania firmware. Teoretycznie powinien działac pod Vistą. Sugestia wingrozy: zainstaluj aktualizacje po czym pokazuje że brak aktualizacji :rotfl: Jutro idę do ktosia kto ma xp i tam spróbuje.
Awatar użytkownika
J-23
Stały użytkownik forum

O właśnie... Spróbuj na XP . Vista robi problemy, sama wiesz ;) Pod xp powinno śmigać :D
ODPOWIEDZ