Witam
Po zmianie firmware dla D100, router działa z modemem E1820 i na tym mi zależało. Niemniej w trakcie zmiany menu zmieniło się na angielskie pytanie czy posiada ktoś polski firmware dla sieci Era?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdr
Nie mam firmware z Ery, ale skądś zassałem FW 396.11.00.09.108 - nie wiem czy ma język polski ale jeśli chcesz to mogę Ci gdzieś wystawić na necie do ściągnięcia... natomiast ważniejsze pytanie jest takie: skąd zassałeś FW z obsługą E1820 ??? Plz wrzuć linka na forum albo wystaw plik gdzieś w necie - Z GÓRY DZIĘKI!
Fakt pobrałem i zainstalowałem firmware ze strony powyżej. No i E1820 śmiga ale bez PL. Podobno miał to być tylko firmware ale zmienił też język jeśli jednak ktoś bedzie miał firmware z Ery dajcie link.
guteq pisze:Zajrzałem, stronka superprzydatna! Ale FW do D100 znalazłem tylko jedną wersję, właśnie 396.11.00.09.108 - czy to właśnie ona już obsługuje E1820 ?
Niestety nie mam więcej do tego routera firmware, żeby wrzucić.
sszewczyk pisze:potwierdzam, ten firmware 396.11.00.09.108 obsługuje Huawei E1820
Dzięki za info
A ode mnie info, które może też się przydać użytkownikom D100:
w międzyczasie Era wydała aktualizację (do zassania ze strony Ery) która również dodaje obsługę Huawei E1820 (sprawdzone własnoręcznie) - nowy firmware Ery jest w wersji 396.11.147.05.111.
Witam, mam do Was pytanko gdy chcę zrobić upgrade routera D100 z PLAY/GERMANOS działając zgodnie z instrukcją oprogramowaniem, które polecił Ja.MICHAL to pokazuje mi "detect none router".
Router podłączony jest przez kabel ethernet tak jak napisane jest w pliku z instrukcją
Gdy próbuje załodować soft przez zalogowanie się do routera pokazuje mi się komunikat "parsing error on the name of uploaded file"
z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 2010-01-22, 07:22 ]
guteq pisze:w międzyczasie Era wydała aktualizację (do zassania ze strony Ery) która również dodaje obsługę Huawei E1820 (sprawdzone własnoręcznie) - nowy firmware Ery jest w wersji 396.11.147.05.111.
sofcik jest fajny wykrywa ruter z Play/Germanos ale nie można nim zaktualizować go z uwagi na to, że jak napisane jest w instrukcji błędu soft nie jest oryginalny
Jak można zaktualizować na jakiś normalny soft ruterek z PLAY'a
potwierdzam, ten firmware 396.11.00.09.108 obsługuje Huawei E1820
Witam! Chcialem zapytac odnosnie tego routera huawei d100 bo jestem z Zakopca,ale mieszkam obecnie w Krakowie(gdzie jest zasied HSPA+) i posiadam iplusa110 z modemem huawei e1820 i chcialem do niego jakis router,ale na nic nie moglem natrafic dopiero na tym forum cos widze sie dzieje!!! I teraz mam pytanie czy jak kupie ten router d100 z firmware v396.11.00.09.108 to tez bede mial predkosci siegajace u mnie na parapecie z samym modemem podlaczonym do laptopa nawet czasami do 12mb/s??? czy ten router jakos mimo tego ze go obsluguje bedzie blokowal predkosc do 7,2mb/s ?
po pierwsze w iplusie nie wyciagniesz wiecej niz 6 Mbit
pomimo tego, że oni mówią, że będziesz miał
ja używam tego modemu w samym centrum Wrocławia, gdzie wg plusa
zasieg HSDPA+ jest najlepszy i siec najlepiej rozbudowana a wyciagam w najlpszych warunkach 8Mbit w środku dnia i popołudniu max 3Mbity tak samo na samym modemie
jak i przez router. Po za tym internet z Iplusa czesto sie zawiesza.
Wyprobowalem jeszcze wszystkie inne internety i najlepszy jest blueconnect
nie wiesza sie duze predkosci, nie zrywa polaczenia...
Jesli masz router z PLAY to go niezaktualizujesz, gdyz jest zablokowany nie mozna wgrac upragde, znalazlem w sieci sposob na odlokowanie ale jest napisany tak, ze po ktoryms kroku sie gubie
mplg pisze:po pierwsze w iplusie nie wyciagniesz wiecej niz 6 Mbit
pomimo tego, że oni mówią, że będziesz miał
ja używam tego modemu w samym centrum Wrocławia, gdzie wg plusa
zasieg HSDPA+ jest najlepszy i siec najlepiej rozbudowana a wyciagam w najlpszych warunkach 8Mbit w środku dnia i popołudniu max 3Mbity tak samo na samym modemie
jak i przez router. Po za tym internet z Iplusa czesto sie zawiesza.
Wyprobowalem jeszcze wszystkie inne internety i najlepszy jest blueconnect
nie wiesza sie duze predkosci, nie zrywa polaczenia...
Jesli masz router z PLAY to go niezaktualizujesz, gdyz jest zablokowany nie mozna wgrac upragde, znalazlem w sieci sposob na odlokowanie ale jest napisany tak, ze po ktoryms kroku sie gubie
chodzi mi tylko o to czy na tym routerku d100 z modemem e1820 da sie wyciagnac wiecej niz 7,2mb/s jesli siec pozwala??? powiedzmy ze mieszkam prawie kolo anteny hspa+ i wyciagam na samym modemie do 12mb/s ale tez nie przez cale 24godz. Napisz czy miales kiedys wiecej na tym routerze d100 wiecej niz 7,2mb/s????
Baluu pisze:Panowie a moge Was prosic o zrobienie PrintScreena z panelu admina D100 z oznaczeniem gdzie bedzie informacja ze jestem w zasiegu HSPA+????
Ważna uwaga: u mnie na Viście nie widać pewnych rzeczy w panelu admin/usera, a widać je pod win XP. Między innymi na Viście nie widzę poziomu sygnału i rodzaju połączenia.
Ja na łodzi max 11Mb/s ale tylko jeden test e1820 miałem wpięty w d100 a d100 podłączony w aucie łączyłem się przez wifi fakt nie patrzyłem w d100 jaki jest opis połączenia, podłacz go pod laptopa i sprawdź w iplus menager w tiny pisze chyba duble hspa.
Ostatnio zmieniony 2010-03-15, 13:14 przez transm, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam modem H - E1820. Moge kupic router D100 tej samej firmy bez simlocka. Pytanie - czy bedzie dzialalo to wszystko - router ma 2 lata, to pewnie stary soft. A mi potrzebny soft na siec szwedzka Telenor - przenosny internet szerokopasmowy. Czy bedzie dzialalo?
Jak router ma 2 lata to ma stary frimware ściągnij i wgraj mu nowszy z strony sterowników forum bez kabli 108 końcówka od huawei lub jak router jest ery to pobierz ze strony ery tam jest z 12 .2009 roku i tez obsługuje e1820.