Jak skonfigurować Axesstel MV400 by nie używać AxessManager?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak skonfigurować Axesstel MV400 by nie używać AxessManager?
Witam, jestem posiadaczem modemu z routerem Axesstel MV400. Chce korzystać z niego tylko po Wi-Fi (wi-fi odpaliłem, działa). Jak go skonfigurować, by za każdym razem nie odpalać AxessManagera? Tak aby internet był dostępny bez przerwy, bez ingerencji mojego laptopa, którym odpalam połaczenie przez AxessMangera?
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jak skonfigurować Axesstel MV400 by nie używać AxessManager?
Jak masz przez USB to podłącz sobie na ethernet i wtedy nie będziesz musiał się bawić AxessManager.
-
OK. Czy na ethernecie trzeba użyć AxessManagera by odpalić modem? (Zgodnie z instrukcją Orange) Czy tez skonfigurować jakoś recznie połaczenie. Jeśli tak to jak to zrobić? Jezeli uzywam managera to po wyłączeniu komputera internet (po Wi-Fi) przestaje działać...
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Panel sterowania - połączenia sieciowe i zarządzasz swoim połączeniem dlatego nie musisz używać AxessManagera.A co do Wi-fi to AxessManager odłaczał cie od sieci i dlatego nie działało połączenie .
-
- Stały użytkownik forum
Przez Ethernet za pierwszym razem trzeba odpalić AxessManagera, aby się połączyć. Po połączeniu wyłączasz tę aplikację i masz spokój.
- BADEVIL
Po podłączeniu modemu poprzez ETHERNET odpalasz AXCESS MANAGERA wybierasz menu. Tam znajdziesz opcje wyłączenia kodu PIN, (jeśli go nie wyłączysz to przy każdorazowym restarcie routera będzie musiał odpalić aplikację, aby go wpisać).
Dlaczego podłączasz przez ETHERNET, ponieważ przez WiFi nie da się wejść w konfiguracje routera.
Jeśli masz już wyłączony, PIN wpisujesz w konfiguracji routera łącząc się z nim poprzez przeglądarkę internetową.
Jeśli to oferta orange to:
Login: cdma@orange
Hasło: orange
Numer dostepowy: #777
Po zapisaniu ustawień router będzie sam nawiązywał połączenie do Internetu.
Nie zapomnij włączyć WiFi w konfiguracji routera (standardowo jest nieaktywne tak samo po przywróceniu ustawień fabrycznych).
Więc możesz się cieszyć dostępem do netu przez WiFi.
Dlaczego podłączasz przez ETHERNET, ponieważ przez WiFi nie da się wejść w konfiguracje routera.
Jeśli masz już wyłączony, PIN wpisujesz w konfiguracji routera łącząc się z nim poprzez przeglądarkę internetową.
Jeśli to oferta orange to:
Login: cdma@orange
Hasło: orange
Numer dostepowy: #777
Po zapisaniu ustawień router będzie sam nawiązywał połączenie do Internetu.
Nie zapomnij włączyć WiFi w konfiguracji routera (standardowo jest nieaktywne tak samo po przywróceniu ustawień fabrycznych).
Więc możesz się cieszyć dostępem do netu przez WiFi.
[center]Mędrzec nie mówi tego co wie, głupiec nie wie co mówi.
Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.[/center]
-
Cześć.
Mam problem i proszę o pomoc.
Chodzi o to, że mam router z Orange i żeby zmienić jego ustawienia- włączyć Wi-fi muszę wejść do menu AxessMenager, ale ten nie łączy się z routerem jest niedostępny i tym samym nie otwiera się menu, czy można w inny sposób zmienić ustawienia.
Axesstel instalowałam i nic, nie wyszukuje routera na początku gdy go kupiłam łączył się normalnie potem coś się porobiło i od tego czasu był odinstalowany bo w sumie nie jest potrzebny żeby korzystać z neta, router podłączony przez kabel rj. Jak uruchomić to wi-fi.
Mam problem i proszę o pomoc.
Chodzi o to, że mam router z Orange i żeby zmienić jego ustawienia- włączyć Wi-fi muszę wejść do menu AxessMenager, ale ten nie łączy się z routerem jest niedostępny i tym samym nie otwiera się menu, czy można w inny sposób zmienić ustawienia.
Axesstel instalowałam i nic, nie wyszukuje routera na początku gdy go kupiłam łączył się normalnie potem coś się porobiło i od tego czasu był odinstalowany bo w sumie nie jest potrzebny żeby korzystać z neta, router podłączony przez kabel rj. Jak uruchomić to wi-fi.

- BADEVIL
Myślę, że tak będzie najprościej w linkach poniżej screeny z aplikacji z zanaczoną informacją co trzeba zmienić.
Ważne router i komputer powinien być podłączony przez ETHERNET.

Wiem, że pojawiła się również nowsza wersja jak będę ją miał w rękach to zrobię też screeny.
Ważne router i komputer powinien być podłączony przez ETHERNET.

Wiem, że pojawiła się również nowsza wersja jak będę ją miał w rękach to zrobię też screeny.
[center]Mędrzec nie mówi tego co wie, głupiec nie wie co mówi.
-
Wielkie dzięki na koniec zrobiłam restart i wszystko pięknie działa.
Wielkie dzięki za pomoc.
Wielkie dzięki za pomoc.
-
Witam a ja mam taki problem z tym ruterem:
Zainstalowalem sterowniki i Manager przez usb, chcialem wejsc w opcje rutera przez przegladarke przez adres 192.168.0.1 wyskakuje blad ze przegladarka nie moze wyswietlic strony, przez kabel ethernet AxessManager nie wykrywa rutera. Ktos pomoze?
Zainstalowalem sterowniki i Manager przez usb, chcialem wejsc w opcje rutera przez przegladarke przez adres 192.168.0.1 wyskakuje blad ze przegladarka nie moze wyswietlic strony, przez kabel ethernet AxessManager nie wykrywa rutera. Ktos pomoze?
- wojteks
- *** Administrator ***
Przełącznik przełącz w pozycję ethernet.
Nie pomagam na PW!
-
Axesstel MV410
Witam
Mam taki problem modem nie chce połączyć się urządzenie niedostępne w axel managerze oraz po wpisaniu w przeglądarce 192.168.0.1 dioda connect na ruterze nie świeci sie;(
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Tomek
Mam taki problem modem nie chce połączyć się urządzenie niedostępne w axel managerze oraz po wpisaniu w przeglądarce 192.168.0.1 dioda connect na ruterze nie świeci sie;(
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Tomek