[Pytanie] Modem AnyDATA, a stara umowa w Orange

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rafal560
Początkujący użytkownik forum

[Pytanie] Modem AnyDATA, a stara umowa w Orange

Post autor: Rafal560 »

Witam! Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać ;) Otóż posiadam oferte Orange Free na mobilny internet z modemem ED77 (EDGE, umowa już prawie 3 lata) Ostatnio dzwoniła do mnie Pani z Orange i wciskała mi żebym przedłużył umowe ;) Mieszkam obok małego miasta- Ornety więc Pani poleciła mi internet w CDMA, dużo na ten temat czytałem i zgodziłem się na zawarcie nowej umowy na 2 lata. W tygodniu kurierem przyszedł mi nowy modem dualny AnyDATA ADU-635WA, jednak umowa w CDMA rozpocznie się dopiero od Lutego. Jak mówiłem mam stary modem który działa tylko w EDGE- ED77, czy mółgbym wykorzystać nowy modem do starej umowy w Orange żeby przejsc na lepszy zasięg/ lepszą prędkosć, nie ponosząc żadnych kosztów, czy innego przypału? :p Dodam że w mojej miejscowości jest zasięg 3G/HSDPA. Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: [Pytanie] Modem AnyDATA, a stara umowa w Orange

Post autor: krystianb »

Rafal560 pisze: nie ponosząc żadnych kosztów, czy innego przypału?
Oczywiście że możesz włożyć kartę sim do nowego modemu. Tylko jeśli nie dostałeś nowej karty u-rim to dalej będziesz mógł korzystać edge(choć są tacy co twierdzą że ten modem ma tylko gprs) i hsdpa. Żadnych dodatkowych kosztów nie poniesiesz. Jeśli jest zasięg hspda orange to wszystko będzie fajnie śmigać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Rafal560
Początkujący użytkownik forum

Re: [Pytanie] Modem AnyDATA, a stara umowa w Orange

Post autor: Rafal560 »

Czyli bez problemu moge przełożyć karte i korzystać z nowego modemu? Jak bedę miał chwilkę czasu, to sprawdze, jeżeli złapie zasięg HSDPA to bedę bardzo ucieszony korzystać do końca starej umowy :D
ODPOWIEDZ