Probowalem sam cos tam robic ale z tego wszystkiego

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-12-23, 17:25 ]
Zmieniłem temat wątku, gdyż samo problem z routerem!!! niewiele mówi o problemie.
Moderator: Moderatorzy
Zakładam więc że masz jeszcze jedno urządzenie - AP, które jest połączone z anteną, czy tak?andrzej_251 pisze:CRNpl i polączenie bezprzewodowe.(chyba?)
Więc będziesz musiał zaopatrzyć się jeszcze w AP, jeżeli chcesz rozdzielić sygnał na kilka kompów. Czy tę kartę kupiłeś sam czy dostałeś od operatora? Być może stosuje on filtrowanie MAC i będziesz musiał na AP sklonować MAC z karty sieciowej, ew. podać nowy MAC (tj. ten z AP) operatorowi, aby włączył go do sieci.andrzej_251 pisze:mam antenke i odrazu kabel podlaczony do kary sieciowej.
Jak dokładnie go podłączyłeś? Podłączyłeś do niego antenę, a następnie kablem ethernet podłączyłeś do kompa? W ten sposób będziesz miał Internet tylko na jednym komputerze, a więc efekt taki sam jak przy użyciu karty sieciowej.andrzej_251 pisze:to moze tak : jak podlączylem router to ladnie wykrylo sieć i pisze ze sila sygnalu jest bardzo dobra.
Ten router jest dosłownie do wszystkiego, co jest na kablu ethernetandrzej_251 pisze:a moze ten router nadaje sie do
neta z neostrady lub tych innych... ??
Konfiguracja routera to przecież bułka z masłemandrzej_251 pisze:aha czyli jeszcze duzo zabawy przedemna.
Jeśli chcesz za pomocą routera rozdzielić radiówkę, to tak. AP musi połączyć się z siecią dostawcy i następnie przekazać sygnał do routera który rozdzieli go w domu na kilka kompów. To tak w prostych słowach.andrzej_251 pisze:a ten AP to jest potrzebny do kazdego rodzaju routera czy tylko akurat do mojego.?
Nie, musisz mieć jednak AP który na to pozwala.andrzej_251 pisze:klonowanie MAC to trudne jest?
Nieźle. W ten sposób (podłączając kable w odpowiednie wtyczki) nie uruchomisz nawet telewizora. Co najwyżej odkurzaczandrzej_251 pisze:no podlaczylem to co bylo w pudelku czyli zasilacz antene do routera i tyle.
Najlepiej nawet dwa, aby podłączyć router z komputerem w celu skonfigurowania go. Router może domyślnie mieć wyłączona opcję dostępu do panelu przez WLAN. Nie pamiętam jak dokładnie było w oryginalnym sofcie airlive, bo do swojego routera od razu wgrałem Tomato.andrzej_251 pisze:ja nie mam tego kabla ( ethernet ). a z tego co teraz ogladalem na allegro to bedzie mi on potrzebny!!
Zaczynając od anteny, w ten sposób: Antena>>AP>>Router (poprzez kabel ethernet)>>komputery (poprzez WiFi lub kabel ethernet)andrzej_251 pisze:mogł bys mi wytlumaczyc jak bede mial to wszystko co potrzebne jak to bedzie polaczone ze soba!!?
a to jest potrzebne?Blido pisze:Chyba nawet nie będę Cię już zachęcać do wgrania Tomato
Przydatne, bo Tomato ma naprawdę dużo funkcji. Ale jeżeli twój ISP limituje TTL, to wgranie Tomato będzie wręcz niezbędne. Dowiedz się czy twój dostawca limituje TTL, napisałem jak to zrobić kilka postów wcześniej.andrzej_251 pisze:a to jest potrzebne?
Nie, chodziło o polecenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> w CMD. A logi wklejaj w tagachandrzej_251 pisze:oto chodzilo ?? i jak nada sie to TTl
Kod: Zaznacz cały
, bo trudno się połapać.