Problem z routerem NETGEAR
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z routerem NETGEAR
Otóż mam problem. Może taki laicki ale się zaciąłem i nie mam pojęcia co robić dalej, rozpakowałem wkładam tą płytkę z zestawu i zaczyna się instalacja... Krok I - przygotowanie i ok dalej trwa zbieranie informacji o bierzacych ustawieniach sieci i co widze juz poraz dwudziesty chyba? "Polaczenie z Interentem jest niedostepne" no i szlag mnie trafia bo połączony jestem. Tylko dwa razy ukazał się ekran typu: że znaleziono kilka kart sieciowych i żebym wybrał którąś ale ja nie wiem jaką i klikałem po kolei(były 3 karty a dwa razy sie dostałem więc jednej nie sprawdziłem)i jeśli ma to jakies znaczenie to tydzień nie miałem internetu bo netia sie opierniczała z dostarczeniem i teraz mi zrobili"konto tymczasowe" ale internet działa. Przeszukałem google i... nie wiem co dalej. Próbowałem podłączać router do modemu ale nie wychodzi bo od modemu(neostrady przeszedłem do netii) wychodzi tylko kabel do telefonu i kabel USB do komputera, a poza tym kabel Ethernet dołączony do routera nie pasuje(jest szerszy niż ten w modemie) i odwrotnie - kabel od telefonu by nie pasował do routera bo za mały. Proszę was bardzo o pomoc. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z routerem NETGEAR
Napisz konkretnie jaki to Netgear to po pierwsze.ralph pisze:poza tym kabel Ethernet dołączony do routera nie pasuje(jest szerszy niż ten w modemie) i odwrotnie - kabel od telefonu by nie pasował do routera bo za mały
Po drugie musisz wymienić/zwrócić do sklepu tego Netgeara i kupić jakiś router z modemem ADSL (skoro miałeś wcześniej neostradę to będzie Annex A). Przykładowo Linksys WAG200G, WAG54G2, Tp-Link TD-W8910/8920/8901.
Nie pomagam na PW!