Pozdrawiam ;] Wesołych Swiąt

Moderator: Moderatorzy
To ten nodeB właśnie ma 3G, więc spokojnie możesz korzystać z tej technologii. Na pewno chodziło Ci o iCON 225Cari pisze:Powiem tak ze jestem blisko oraz widze go tego BT z Orange który jest na ul. Komunalnych , zaraz sprawdze.
Nie da rady do iCON'a 225 podłączyć anteny zewnętrznej, a jak pingować to wytłumaczę Ci później lub zrobi to ktoś inny bo teraz nie mam za bardzo czasu :Cari pisze: Wiec tak podszedlem pod okno i caly czas EDGE ;/ wyszedlem na zewnatrz i rowniez EDGE ;/ czy zastosowanie anteny kierunkowej pomoglo by cos i czy w tym modemie mozna to zastosowac czy jako modem uzyc telefonu komorkowego i wtedy podlonczyc ta antene?
Jeżeli telefon ma możliwość podłączenia anteny zewnętrznej, to na 99,9 % będzie 3G po podłączeniu anteny zewnętrznej. Jaki to telefon ? Ale powiem Ci, że lepiej byłoby wtedy kupić nowy modem, dlatego, że na allegro są one bardzo tanie, a telefon nie sprawdza się tak samo w tej roli.Cari pisze:A gdy zastosuje telefon jako modem i podloncze do tej anteny to jest jakas szansa na zalapanie 3G ?
Nadawać sie nadaje ale chyba nie na dłuższa metę , lepiej będzie kupić jakiś modem ze złączem na antene zew. na alledrogoCari pisze:Hmm telefon jaki moge uzyc to C702 lub k510i czy »»w ogóle«« jakis sie nadaje jako modem?
Tak będą się nadawaćCari pisze:Hmm telefon jaki moge uzyc to C702 lub k510i czy »»w ogóle«« jakis sie nadaje jako modem?
Na pewno nie daleko, bo mówi, że go widzirio bravo pisze:Cari, napisz jaką odległość masz do masztu skąd bierzesz sygnał umts.
Też, tak Mi się wydaje, więc najpierw, niech wymusi 3G bo nie ma sensu pakować się w dodatkowe koszty,rio bravo pisze:Może obejdzie się bez anten i wymiany modemu bo modem masz dobry.
Wydaje, Mi się, że jest taka opcja tam gdzie są "ustawienia zaawansowane",rio bravo pisze:Spróbuj wybrać, żeby się tylko przez 3g łączył. Nie wiem czy ta opcja jest w oprogramowaniu orange
Równie dobry program, od samego producenta, czyli OPTIONA, ale wydaje Mi się, że TNI jest ciekawszy, choć nie jestem tego do końca pewien.rio bravo pisze:ale w GTConnect na pewno jest ta opcja
widzieć z okna można w promieniu kilku kilometrów, jak jest poniżej 3 km, to powinno spokojnie działać na 3g. W tym wypadku proponuję Ci pobawić się oprogramowaniem i zaznaczyć żeby łapało tylko 3g i po problemie.Cari pisze:Wiec tak BT widze z okna
Dokładnie to ping -t wp.plCari pisze:ping wp.pl
Na 1000% ma 3G JacoJaco pisze:Na pewno on ma 3G?
Stacji bazowychJaco pisze:z dwóch nadajników